dyr hyra. Torghandlaren Emin betalar 120 000 kronor per år för platsen på Spånga torg. Foto: Mikael Andersson

1200 personer vill rädda Spångas frukthandlare

Efter vår artikel om frukthandlaren Emin som har svårt att klara av den höga hyra för torgplatsen startade Spångabon Sissela Boman en namninsamling. Nu har 1200 personer skrivit på.

  • Publicerad 11:58, 4 aug 2016

Vi ska ha kvar vår frukthandlare.

Många har reagerat på Spånga Tidnings artikel om frukthandlaren Emins höga hyra. När Spångabon Sissela Boman fick höra talas om saken agerade hon direkt och startade en namninsamling.

– Det är förjävligt att han måste betala så mycket för en ynklig plätt utan toalett, vatten och el, säger Sissela Boman som bott i Spånga i trettio år.

1200 underskrifter

Namninsamlingen är nu uppe i 1 200 underskrifter. Förhoppningen är att staden ska sänka hyran.

– Vi ska ha kvar vår frukthandlare, det är på torget civilisationen börjar. Vill du skriva på så finns insamlingen vid fruktståndet på torget, säger Sissela Boman.

Georgisk mat har flyttat in i Abrahamsberg

Nyheter Ny krog har tagit över på Drottningholmsvägen Glöm sushi, thai och hamburgare – nu är det grytor och röror som gäller. I alla fall i Abrahamsberg, där Brommas enda georgiska restaurang har öppnat upp.tisdag 25/6 16:54

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Nyheter Försöker byta lokaler Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta...tisdag 25/6 16:49

Vi är Västerort

Stockholm Direkt