127 4-ever. "Att vinna på hemmaplan, det är jättestort. Skärholmen i mitt hjärta!" Foto: Sara Ringström

127:s lekproffs är årets eldsjäl på röda linjen: Det här är jättestort

"Grattis Åsa! Grattis, verkligen!" Barn efter barn kommer fram och kramar om. Ekholmsskolans julfirande förvandlades till en hyllingsfest till Åsa Karlsson, när nyheten avslöjades: barnskötaren Åsa är röda linjens eldsjäl 2017.

  • Publicerad 16:22, 20 dec 2017

Ett Luciatåg samsas med föräldrar, lärare och barn i Ekholmsskolans gympasal. I full pepparkaksmundering tar Åsa emot beskedet, en blomsterkvast, en kram och en plakett av jurymedlemmen Aseffa Hailu. Jublet gill aldrig ta slut.

– Vad kul att vi fick uppleva det här tillsammans!

I 23 år har barnskötaren Åsa Karlsson lärt Skärholmens barn allt som finns att veta om att leka. Enligt legenden kan hon 999 lekar. Men gör det henne till en eldsjäl?

När vi berättade att du var nominerad sa du att du inte är en eldsjäl på riktigt?

– Och nu är jag det! Men det är inte bra jag. Det är vi! Jag är rörd och stolt och glad och överväldigad och....tack!

Under omröstningstiden strömmade hejarop och hälsningar in i kommentarerna på artikeln om Åsa. Och Åsa svarade, med personliga tackhälsningar och hjärtan.

– Jag vet inte om det gjorde skillnad, men jag ville visa att jag uppskattar att folk tyckte att jag skulle vinna. Att vinna på hemmaplan, det är jättestort. Skärholmen i mitt hjärta!

– Jag vill att man ska komma ihåg mig om 20 år. Tänka att Åsa, hon var rolig. Det här är mitt kvitto. Nu ska jag fortsätta som jag gör. Bara leka ännu mer!