Tjuven gjorde inbrott i Gamla Stan – hos en polis. Foto: Sacharias Källdén/Mostphotos

13-åring gjorde inbrott – hemma hos tulltjänsteman

En pojke som i natt bröt sig in i en lägenhet i Gamla stan klev rakt i armarna på en sovande polis.

  • Publicerad 18:53, 12 sep 2017

Det var på Västerlånggatan i Gamla stan natten till tisdagen som en ung kille hade minst sagt otur när han valde ut vilken bostad han skulle göra inbrott i.

Cykelstölderna ökar på Södermalm – här parkerar du säkrast

Inbrottstjuven, som enligt polisen ska vara 13 år gammal, lyckades ta sig in via fönstret till en lägenhet. Men när han skulle placera ned sina fötter på andra sidan möttes de inte utav golv, utan hamnade rakt i magen på en sovande kriminaltulltjänsteman – som grep tjuven direkt.

– Han hade lite otur kan man minst sagt säga. Vi skjutsade honom till hans familjehem, tyvärr hörde vi senare att han hade avvikit därifrån igen. När det gäller så unga gärningsmän finns det tyvärr inte mer vi kan göra som poliser, säger Robert Kindroth, kommunpolis Södermalm.

Inbrott i kyrka på Södermalm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.