130 av kommunens anställda har hbtq-certifierats

130 anställda inom Sundbybergs kultur- och fritidsförvaltning har blivit hbtq-certifierade. Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, ser det som "väldigt viktigt", men medger också att han själv behöver anstränga sig.

  • Publicerad 12:00, 11 jan 2019

Vi behöver vara normkritiska i det dagliga bemötandet

– Som alla behöver jag utvecklas för att vara inkluderande. Det är ett ständigt arbete som jag är ödmjuk inför, säger Johan Storåkers.

– Det här är väldigt viktigt för våra invånare och för oss som arbetar inom Sundbybergs stad. Det är självklart att alla i Sundbyberg ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

Sedan tidigare har förvaltningen haft specifika hbtq-certifieringar. Nu har det handlat om ett helhetsgrepp för samtliga verksamheter.

Under fyra halvdagar har personalen fått ökad kompetens och kunskap inom hbtq-frågor.

– Steg 1 är ökad kunskap inom organisationen, säger Marta Andersson på kultur- och fritidsförvaltningen.

Steg 2 är handlingsplan och fortsatt strategiskt arbete.

– Syftet är att utveckla vårt bemötande så att alla känner sig inkluderade, säger Marta Andersson.

Exempel är att byta ut hon och han mot hen. I stället för att prata om mamma och pappa, eller föräldrar, talar man om nära vuxen. Enligt Marta Andersson handlar det om att ha ett kritiskt förhållningssätt och inte förutsätta saker.

– Vi behöver vara normkritiska i det dagliga bemötandet. En öppen och tolerant stad i det dagliga bemötandet, säger Johan Storåkers.

En hbtq-certifiering gäller i tre år, därefter behövs ny utbildning.

Vad innebär en hbtq-certifiering?

Hbtq-certifiering är en process där en verksamhet med stöd av RFSL påbörjar, eller förstärker, ett strategiskt arbete med syfte att skapa en god arbetsmiljö och ett hbtq-kompetent bemötande.

Certifieringen leds av en utbildare från RFSL, bedrivs utifrån normkritiska perspektiv och genomförs under ca fem månader. De anställda i verksamheten genomgår en utbildning och är delaktiga i ett utvecklingsarbete som omfattar en verksamhetsanalys samt formulering av mål och insatser. Processen resulterar i en handlingsplan för tre år framöver, vilket också är den tiden som hbtq-certifikatet gäller.

KÄLLA: RFSL

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Erik klar för chilenskt fotbollsäventyr

Sport Figueroa lämnar BP för chilenska ligan Efter två stabila säsonger i Brommapojkarna väntar nu ett spännande äventyr för Erik Figueroa. Försvaren från Sundbyberg har nyligen skrivit på för en klubb i den chilenska högsta ligan. – Det har...fredag 18/1 17:00

Förvaltaren drar i bromsen för ombildningar

Nyheter Nya styrelsen lovar ny riktning 1 270 av Förvaltarens lägenheter blev friköpta och ombildade under två år. Nu är det stopp. I valrörelsen sa Peter Schilling (S), ny ordförande i kommunstyrelsen: "den dagen vi tillträder så är det...fredag 18/1 11:00

Fortsatt jakt på stadsdirektör i Sundbyberg

Nyheter Jan Eriksson tar vid som tillförordnad Sundbybergs stad fortsätter sökandet efter permanent stadsdirektör och från 1 februari tar Jan Eriksson vid som tillförordnad.torsdag 17/1 17:09