14 år senare – första delen av Danderyds centrum färdigt

Sakta men säkert pågår om- och nybyggnationen av dagens Mörby centrum till det som ska bli Danderyds centrum. Vi träffade centrumchefen Håkan Larsson, tog oss högst upp på det nybyggda kontorshuset och lät honom berätta vad som är på gång.

  • Publicerad 13:45, 20 feb 2018

"Det är jätteroligt att se att vi är igång. De första tankarna i hela projektet kom 2004 och nu står vi här, 14 år senare vid den första delen.

När man kommer åkandes söderifrån med bil så tar huset för sig otroligt mycket. Motsvarande kommer hända när man kommer norrifrån och det norra kontorshuset med 10 våningar står klart, det gör att hela fastigheten kommer att bli otroligt synlig.

Internt för hyresgästerna kommer det bli en uteplats här uppe, så det blir bra med en fikastund här uppe på sommaren."

Håkan Larsson är centrumchef för Mörby centrum. Foto: Kevin Wedin

"Vi anpassade oss"

"Det behövs mer i Danderyd vad gäller kontorsytor, vi har haft en stor efterfrågan. Med tanke på att tunnelbana finns i huset, det är väldigt dyrt att sitta i innerstan och härifrån tar det bara några minuter in centralt, så det är ett attraktivt läge.

Det har inte varit några negativa reaktioner, folk tycker det är fint att byggnaden är klar. Det var en del diskussioner gällande norra kontorshuset, men där anpassade vi oss och det kommer bli tio våningar."

Kontorshuset syns tydligt när man kommer med bil söderifrån på E18. Foto: Kevin Wedin

4000 kvadratmeter

"Det ska vara fullt uthyrt i slutet av april hoppas jag. Det är sju våningar och varje vånignsplan är cirka 470 kvadratmeter, så det blir 4 000 kvadratmeter kontor och handel på 470.

Den stora efterfrågan ligger på matställen och där försöker vi hitta fler alternativ för att bredda utbudet. Phils burger och Albert & Jacks kommer hit och sen kommer Må Bra hälsa öppna ett koncept vid södra torget, det är vad som är färdigt nu.

Inom några veckor är det invigning av det nya parkeringshuset, då får vi betydligt fler parkeringsplatser. Det här är ju ett ställe dit folk vill kunna ta sig snabbt in och ut."

Totalt består byggnaden av sju våningar och totalt 4000 kvadratmeter yta. Foto: Kevin Wedin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill öppna krog i Gribbylund

Nyheter "Det finns inget bra ställe där man kan gå och äta här" Sedan barnsben har maten varit en av de viktigaste delarna i Täby-bon Niklas Pallgrens liv. Nu satsar på prestigefyllda tävlingen ”Årets kock” – samtidigt som han drömmer om en egen krog i Gribbylund.torsdag 20/9 16:41

Mer ilska mot Mörby Centrums parkering

Nyheter Centrumchefen: "Vi har inte ändrat något" I augusti infördes det nya parkeringssystemet i Mörby Centrum. Men flera besökare anser att systemet blivit till det sämre och att det är för snålt med tid.torsdag 20/9 15:34