Tröttnat. Izabella tycker det är dåligt att vuxna dömer alla ungdomar som åker mopedbil. Foto: Privat

15-åriga Izabella: "Sluta döm oss med mopedbil"

Bli omkörd i snabb hastighet och få fingret, det är många ungdomars vardag när de är ute på vägarna med mopedbilen. En som har fått nog av att bli klandrad för andras bristande körning är 15-åriga Izabella.

  • Publicerad 09:54, 14 sep 2018

När Izabella och hennes kompisar hade rast från skolan en dag bestämde de sig för att ta en tur med sina mopedbilar, epatraktorer och vanliga mopeder. De åkte till Vada kyrka i Brottby och hängde. Vid kyrkogården märkte de att det stod två män. När gänget efter ett tag bestämde sig för att åka vidare såg Izabella att en av männen tog upp sin mobil.

– En av mina kompisar har precis skaffat moppe, och han fick en liten sladd på ena hjulet när vi skulle åka. Då märker jag att en av gubbarna springer efter oss och filmar, säger Izabella.

Kompisarna åkte därifrån men händelsen irriterade Izabella och därför skrev hon ett inlägg i en lokal Facebookgrupp. Där skriver hon bland att att det känns otrevligt att bli filmad.

"Om ni tycker jag gör något fel kom fram och prata med mig istället", skriver hon.

– Jag tänkte att andra ska få veta hur det känns, det brukar alltid vara tjafs mellan vuxna och ungdomar om moppebilarna. Om en vuxen människa ser en epa eller en mopedbil sladda någonstans så betyder det inte att alla vi gör det, säger Izabella.

Ger fingret från bilen

Hon berättar att det nästan varje vecka är vuxna som blir irriterade på ungdomar som är ute och kör. Antingen blir man omkörd av någon som tutar eller pekar finger, eller så får man skulden för att man kört för fort trots att man inte har det.

– En gång när jag åkte hem vid tiotiden på kvällen var det en personbil som åkte förbi och satte fingret mot rutan mot mig, och jag tänkte bara ”vad har jag gjort?”, säger Izabella.

Efter sitt inlägg på Facebook har flera personer visat sitt stöd. I kommentarerna står det att det är bra att hon står på sig och att hon inte ska acceptera att bli filmad när hon inte gjort något fel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här besöker älgarna Vallentuna Centrum

Nyheter "Var tämligen stressade" Den senaste tiden har älg synts till på flera platser i Vallentuna kommun. Under tisdagseftermiddagen fick Vallentuna Centrum oväntat besök. En älgko och hennes kalv hade lyckats ta sig in till...onsdag 19/9 10:28

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Bostad LISTA: Så mycket rot-avdrag har gjorts i din kommun under 2018 Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 6:50