Foto: Foto: mostphotos

15-åring gripen efter rån i Täby

Efter ett försök till rån och ett fullbordat rån i Täby kunde polisen i går gripa gärningsmannen – en femtonårig pojke från Danderyd.

  • Publicerad 15:18, 15 jan 2019

Måndagen den åttonde januari rånades en ung kille vid bussterminalen i Täby Centrum och i fredags utsattes en annan ung kille för ett rånförsök vid tågstationen Täby centrum. Nu är gärningsmannen gripen.

– Vi hade ett signalement från det första rånet och vid det andra tog två kvinnor bild på gärningsmannen, tack vare deras bild kunde vi gripa honom igår, säger Jan Berlin.

Personen som greps var en ung kille på 15 år, boende i Danderyd. Han greps i måndags, klockan 09.50, vid Täby busstation.

– Civilpersonal var på plats och letade efter honom då vi gjorde bedömningen att han brukar röra sig i området under den tiden, säger Jan Berlin.

Polisen uppger att man även har hittat stöldgods från rånet, vad det är för typ av stöldgods vill polisen inte uttala sig om.

– I och med att han är så pass ung så blir man inte anhållen. Vi hör nu vittnen och målsägande.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt