Foto: Foto: mostphotos

15-åring gripen efter rån i Täby

Efter ett försök till rån och ett fullbordat rån i Täby kunde polisen i går gripa gärningsmannen – en femtonårig pojke från Danderyd.

  • Publicerad 15:18, 15 jan 2019

Måndagen den åttonde januari rånades en ung kille vid bussterminalen i Täby Centrum och i fredags utsattes en annan ung kille för ett rånförsök vid tågstationen Täby centrum. Nu är gärningsmannen gripen.

– Vi hade ett signalement från det första rånet och vid det andra tog två kvinnor bild på gärningsmannen, tack vare deras bild kunde vi gripa honom igår, säger Jan Berlin.

Personen som greps var en ung kille på 15 år, boende i Danderyd. Han greps i måndags, klockan 09.50, vid Täby busstation.

– Civilpersonal var på plats och letade efter honom då vi gjorde bedömningen att han brukar röra sig i området under den tiden, säger Jan Berlin.

Polisen uppger att man även har hittat stöldgods från rånet, vad det är för typ av stöldgods vill polisen inte uttala sig om.

– I och med att han är så pass ung så blir man inte anhållen. Vi hör nu vittnen och målsägande.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30