Enskede gårds gymnasium i onsdags kväll. Foto: Linda Gren

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett straff omvandlat från ungdomstjänst till ungdomsvård.

  • Publicerad 16:38, 15 dec 2017

Den 16-åring som misstänks ha knivmördat en 17-årig elev på Enskede Gårds gymnasium i onsdags har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

16-åringen, som är hemmahörande i Söderort, är sedan tidigare känd av polisen och har dömts för flera brott. Bland annat narkotikabrott och ett stöldförsök av en moped i Stockholmsområdet förra året.

Enligt ett yttrande från Socialtjänsten har 16-åringen missbruksproblematik och ”en för sin ålder en lång bakgrund av kriminella handlingar”.

I januari tidigare i år omvandlades en utdömd ungdomstjänst till ungdomsvård då han ansågs "olämplig" för den förra.

Åtal ska vara väckt senast 28 december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.