Iögonfallande. Enligt Julia Ulug ska den vingbeklädda hästhatten bäras "vid hästtillfällen", eller när som helst man känner för att sticka ut. Foto: Privat

17-åriga Julias unika hatt överraskade kändisjuryn

En hästhatt skapad av Spångatjejen Julia Ulug, 17, fick jurymedlemmarnas att spärra upp ögonen under Nationaldagsgaloppens årliga hattparad.

  • Publicerad 11:20, 11 jun 2018

Först tänkte jag att jag skulle göra ett vanligt hästhuvud. Men så tänkte jag att jag ville att hatten skulle vara ännu mer speciell och verkligen sticka ut.

I Nationaldagsgaloppens årliga hattparad på Gärdet tävlar deltagare i olika åldrar om vem som har skapat de allra finaste hattarna, i olika kategorier.

Och för Spånga blev det i alla fall pallplats.

Hästintresserade Julia Ulug, 17, från Solhem tävlade med en hemmagjord hästhatt av miljövänlig kartong, ståltråd och tyg.

Ville sticka ut

– Först tänkte jag att jag skulle göra ett vanligt hästhuvud. Men så tänkte jag att jag ville att hatten skulle vara ännu mer speciell och verkligen sticka ut. Så jag la till ett par hästben fram, och vingar, säger Spångatjejen.

16-åriga Julias teckning ställs ut av Liljevalchs

Och hatten föll juryn i smaken.

"Det här var typ det coolaste jag sett", utropade bloggaren och jurymedlemmen Daniel Paris när Julia Ulug gick upp på scenen iklädd sin vita hästhatt. I juryn satt också tv-personligheterna Anders Bagge och Ann Wilson.

Julia Ulug slutade totalt trea i tävlingen, och fick se sig besegrad av Ingrid Wallsten som knep förstaplatsen med en "Skansen-hatt".

Vad händer med hästhatten nu?

– Det är ju många som har frågat om den är till salu – men jag vet inte ännu om jag ska sälja den eller behålla den.

Vingbeklädd. Och såhär ser hatten ut på. Foto: Annica Zion

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill både höja och utöka trängselskatten

Nyheter MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30

QUIZ: Vad kan du om skulpturerna i Västerort och Järfälla?

Nyheter Testa dina kunskaper De må vara tysta och hårda. Men Västerort och Järfällas statyer bär på fler berättelser än du kan tro. Testa hur mycket du vet om dem i vår quiz.fredag 17/8 16:53