Iögonfallande. Enligt Julia Ulug ska den vingbeklädda hästhatten bäras "vid hästtillfällen", eller när som helst man känner för att sticka ut. Foto: Privat

17-åriga Julias unika hatt överraskade kändisjuryn

En hästhatt skapad av Spångatjejen Julia Ulug, 17, fick jurymedlemmarnas att spärra upp ögonen under Nationaldagsgaloppens årliga hattparad.

  • Publicerad 11:20, 11 jun 2018

Först tänkte jag att jag skulle göra ett vanligt hästhuvud. Men så tänkte jag att jag ville att hatten skulle vara ännu mer speciell och verkligen sticka ut.

I Nationaldagsgaloppens årliga hattparad på Gärdet tävlar deltagare i olika åldrar om vem som har skapat de allra finaste hattarna, i olika kategorier.

Och för Spånga blev det i alla fall pallplats.

Hästintresserade Julia Ulug, 17, från Solhem tävlade med en hemmagjord hästhatt av miljövänlig kartong, ståltråd och tyg.

Ville sticka ut

– Först tänkte jag att jag skulle göra ett vanligt hästhuvud. Men så tänkte jag att jag ville att hatten skulle vara ännu mer speciell och verkligen sticka ut. Så jag la till ett par hästben fram, och vingar, säger Spångatjejen.

16-åriga Julias teckning ställs ut av Liljevalchs

Och hatten föll juryn i smaken.

"Det här var typ det coolaste jag sett", utropade bloggaren och jurymedlemmen Daniel Paris när Julia Ulug gick upp på scenen iklädd sin vita hästhatt. I juryn satt också tv-personligheterna Anders Bagge och Ann Wilson.

Julia Ulug slutade totalt trea i tävlingen, och fick se sig besegrad av Ingrid Wallsten som knep förstaplatsen med en "Skansen-hatt".

Vad händer med hästhatten nu?

– Det är ju många som har frågat om den är till salu – men jag vet inte ännu om jag ska sälja den eller behålla den.

Vingbeklädd. Och såhär ser hatten ut på. Foto: Annica Zion

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Stor rusch till sista leksakerna i Barkarby

Nyheter "Vi letar efter allt, vi kommer sova här i natt!" Nyheten att Toys R Us och BR-butiker runtom i landet ska stänga igen chockade barn och föräldrar i mellandagarna. När utförsäljningen nu dragit igång har folk ruschat dit för att fynda billiga...torsdag 17/1 16:27