Iögonfallande. Enligt Julia Ulug ska den vingbeklädda hästhatten bäras "vid hästtillfällen", eller när som helst man känner för att sticka ut. Foto: Privat

17-åriga Julias unika hatt överraskade kändisjuryn

En hästhatt skapad av Spångatjejen Julia Ulug, 17, fick jurymedlemmarnas att spärra upp ögonen under Nationaldagsgaloppens årliga hattparad.

  • Publicerad 11:20, 11 jun 2018

Först tänkte jag att jag skulle göra ett vanligt hästhuvud. Men så tänkte jag att jag ville att hatten skulle vara ännu mer speciell och verkligen sticka ut.

I Nationaldagsgaloppens årliga hattparad på Gärdet tävlar deltagare i olika åldrar om vem som har skapat de allra finaste hattarna, i olika kategorier.

Och för Spånga blev det i alla fall pallplats.

Hästintresserade Julia Ulug, 17, från Solhem tävlade med en hemmagjord hästhatt av miljövänlig kartong, ståltråd och tyg.

Ville sticka ut

– Först tänkte jag att jag skulle göra ett vanligt hästhuvud. Men så tänkte jag att jag ville att hatten skulle vara ännu mer speciell och verkligen sticka ut. Så jag la till ett par hästben fram, och vingar, säger Spångatjejen.

16-åriga Julias teckning ställs ut av Liljevalchs

Och hatten föll juryn i smaken.

"Det här var typ det coolaste jag sett", utropade bloggaren och jurymedlemmen Daniel Paris när Julia Ulug gick upp på scenen iklädd sin vita hästhatt. I juryn satt också tv-personligheterna Anders Bagge och Ann Wilson.

Julia Ulug slutade totalt trea i tävlingen, och fick se sig besegrad av Ingrid Wallsten som knep förstaplatsen med en "Skansen-hatt".

Vad händer med hästhatten nu?

– Det är ju många som har frågat om den är till salu – men jag vet inte ännu om jag ska sälja den eller behålla den.

Vingbeklädd. Och såhär ser hatten ut på. Foto: Annica Zion

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fullspäckat schema för alla höstlovsfirare i Västerort

Nyheter ✓Halloweenfest ✓Cirkusskola ✓DJ workshop ✓ Dagkollo Den 29 oktober drar höstlovet igång och som vanligt finns massa skoj att göra för barn och unga. Vad sägs till exempel om cirkusskola med Cirkus Cirkör eller mobilfilmkollo?fredag 19/10 15:36

Västerorts coolaste dam ser till att grannskapet har det bra

Nyheter "Jag önskar att fler börjar hjälpa sina medmänniskor" "Någon måste se till att saker händer". Det mottot lever Vällingbybon Ulla Mattsson efter – och hon väntar inte på att någon annan ska fixa.. Hon ringer och skriver brev så att saker händer. Nu vill...fredag 19/10 15:17