En 17-åring har avlidit av sina skador efter att han knivskurits på T-Centralen. Fyra personer är anhållna misstänkta för mord på sannolika skäl. Foto: Sacharias Källdén

17-åring död efter knivattack på Centralen

En 17-årig kille knivhöggs i går kväll på Centralen. Under natten avled han av sina skador. Fyra unga män är anhållna på sannolika skäl misstänkt för mord.

  • Publicerad 10:09, 26 feb 2020

Det var vid 21.34 som polisen larmades om att en 17-årig kille hittats knivskuren på Centralstationen. Han bedömdes vara allvarligt skadad och fördes med ambulans till sjukhus.

Tidigt på morgonen, strax innan klockan 07.00, kom beskedet att den 17-åriga killen som knivskurits har avlidit av sina skador, hans anhöriga är underrättade enligt polisen.

Genom vittnen fick polisen signalement på gärningsmännen och fyra män i åldern 17-21 år kunde gripas. De är nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Det var det utredningsarbete som gjordes på plats som gjorde att de här unga männen kunde gripas, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Spår säkrades under natten

Brottsplatsen bedöms vara en perrong på T-Centralen och efter dådet har målsäganden förflyttat sig i en rulltrappa till en hall med nedgång från Vasagatan.

Under natten har kriminaltekniker säkrat spår och bevisning där och bland annat har man analyserat filmer från övervakningskameror.

– Nu är vi klara på platsen och avspärrningarna är hävda, säger Towe Hägg.