Mord. Här på Enskede gårds gymnasium knivmördades en 16-årig elev i december förra året. Foto: Linda Gren

17-åring döms till vård för knivmordet på Enskede gårds gymnasium

Den 17-åring som åtalats för att ha knivdödat på en 16-årig elev på Enskede gårds gymnasium förra året döms nu till rättspsykiatrisk vård för mord. Det meddelar Södertörns tingsrätt på fredagen.

  • Publicerad 12:00, 6 jul 2018

Klockan elva i dag fredag föll domen mot den 17-åring som stått åtalad för att ha knivdödat en 16-årig elev på Enskede gårds gymnasium i december förra året.

17-åring mordåtalas efter knivdåd på skola

Enligt Södertörns tingsrätt dödade 17-åringen eleven med avsikt och han döms därför för mord.

Enligt det rättspsykiatriska utlåtandet begick 17-åringen handlingen under påverkan av en allvarlig psykisk störning och man bedömer att det även finns en risk för återfall i brott, konstaterar tingsrätten.

17-åringen ska därför överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, enligt domen.

Skolan i sorg efter knivdådet – 17-åring dödad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bortglömda Solberga blir allt hetare

Nyheter ✓Oväntad prisstegring ✓"Ge det fem år till och det kommer bli som Liljeholmen" Trots en svajig tid på bostadsmarknaden ökar slutpriserna i Solberga. Vi drog till den bortglömda pärlan för att ta reda på varför.tisdag 18/9 18:00

Nytt konstsnöspår kan dröja till nästa vinter

Nyheter Nu är arbetet igång i Ågesta – men tveksamt när det blir klart Två kilometer. 17 snökanoner. Och 30 miljoner idrottskronor. Jobbet med det nya konstsnöspåret i Ågesta har äntligen glidit igång, efter åratal av snack. Men det är tveksamt om det blir klart innan...tisdag 18/9 16:30