Mord. Här på Enskede gårds gymnasium knivmördades en 16-årig elev i december förra året. Foto: Linda Gren

17-åring döms till vård för knivmordet på Enskede gårds gymnasium

Den 17-åring som åtalats för att ha knivdödat på en 16-årig elev på Enskede gårds gymnasium förra året döms nu till rättspsykiatrisk vård för mord. Det meddelar Södertörns tingsrätt på fredagen.

  • Publicerad 12:00, 6 jul 2018

Klockan elva i dag fredag föll domen mot den 17-åring som stått åtalad för att ha knivdödat en 16-årig elev på Enskede gårds gymnasium i december förra året.

17-åring mordåtalas efter knivdåd på skola

Enligt Södertörns tingsrätt dödade 17-åringen eleven med avsikt och han döms därför för mord.

Enligt det rättspsykiatriska utlåtandet begick 17-åringen handlingen under påverkan av en allvarlig psykisk störning och man bedömer att det även finns en risk för återfall i brott, konstaterar tingsrätten.

17-åringen ska därför överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, enligt domen.

Skolan i sorg efter knivdådet – 17-åring dödad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Beskedet: Förskola i Örby byggs ut

Nyheter Åtta års väntan kan snart vara över Förskolan Skogsbacken på Ripsavägen i Örby byggs ut. Planer för det har funnits ända sedan 2010, och nu ger stadens tjänstemän tummen upp till det senaste förslaget.tisdag 20/11 16:58