Mord. Här på Enskede gårds gymnasium knivmördades en 16-årig elev i december förra året. Foto: Linda Gren

17-åring döms till vård för knivmordet på Enskede gårds gymnasium

Den 17-åring som åtalats för att ha knivdödat på en 16-årig elev på Enskede gårds gymnasium förra året döms nu till rättspsykiatrisk vård för mord. Det meddelar Södertörns tingsrätt på fredagen.

  • Publicerad 12:00, 6 jul 2018

Klockan elva i dag fredag föll domen mot den 17-åring som stått åtalad för att ha knivdödat en 16-årig elev på Enskede gårds gymnasium i december förra året.

17-åring mordåtalas efter knivdåd på skola

Enligt Södertörns tingsrätt dödade 17-åringen eleven med avsikt och han döms därför för mord.

Enligt det rättspsykiatriska utlåtandet begick 17-åringen handlingen under påverkan av en allvarlig psykisk störning och man bedömer att det även finns en risk för återfall i brott, konstaterar tingsrätten.

17-åringen ska därför överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, enligt domen.

Skolan i sorg efter knivdådet – 17-åring dödad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Redaktionens tips: ställen i Stockholm värda att hänga på

Nyheter Är du fast i storstadens hetta? Trött på att bada? Börjar tristessen slå till? Vi vet hur det är. Här kommer några stensäkra tips för att få tiden att gå, från gratis till rimlig budgetnivå.fredag 13/7 13:42