Mord. Den nu 17-årige eleven åtalades i april för mord på en jämnårig elev. Foto: Linda Gren

17-åring kan dömas till vård för skolmordet

Den 17-årige elev som står åtalad för knivmord på en annan elev på Enskede gårds gymnasium lider av en allvarlig psykisk störning. Det visar den stora sinnesundersökning som nu är färdig, rapporterar SR Stockholm. Därmed kan han dömas till rättspsykiatrisk vård.

  • Publicerad 16:56, 12 jun 2018

Den 17-årige eleven misstänks ha mördat en annan 17-åring på Enskede gårds gymnasium i december föra året med ett flertal knivhugg.

17-åringen åtalades i april för bland annat mord och har nu genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att han led av en allvarlig psykisk störning vid gärningstillfället, och att han fortfarande gör det, rapporterar SR Stockholm.

Det innebär att han kan överlämnas till rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse om han befinns skyldig.

Dom väntas i juni.

Skolan i sorg efter knivdådet – 17-åring dödad

Dämpad stämning på skolan efter knivdådet

Snart kan du dricka vin på Ica i Älvsjö

Nyheter Matbutik i Långsjö satsar på bistro Snart behöver inte Älvsjöborna åka till Liljeholmen för att ta ett glas vin i mataffären. Runt midsommar drar Ica-butiken på Svartlösavägen igång sin egen bistro.tisdag 21/5 19:00

Brandförsvaret varnar: Kasta inga fimpar!

Nyheter ✓Vita luddet är lättantändligt och gör att elden sprider sig fort ✓30-tal markbränder bara idag Det pågår ett flertal markbränder i Stockholm just nu. Bland annat har det brunnit i ett större område vid sjön Trekanten i Liljeholmen och i Vårberg.tisdag 21/5 15:08