Mord. Den nu 17-årige eleven åtalades i april för mord på en jämnårig elev. Foto: Linda Gren

17-åring kan dömas till vård för skolmordet

Den 17-årige elev som står åtalad för knivmord på en annan elev på Enskede gårds gymnasium lider av en allvarlig psykisk störning. Det visar den stora sinnesundersökning som nu är färdig, rapporterar SR Stockholm. Därmed kan han dömas till rättspsykiatrisk vård.

  • Publicerad 16:56, 12 jun 2018

Den 17-årige eleven misstänks ha mördat en annan 17-åring på Enskede gårds gymnasium i december föra året med ett flertal knivhugg.

17-åringen åtalades i april för bland annat mord och har nu genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att han led av en allvarlig psykisk störning vid gärningstillfället, och att han fortfarande gör det, rapporterar SR Stockholm.

Det innebär att han kan överlämnas till rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse om han befinns skyldig.

Dom väntas i juni.

Skolan i sorg efter knivdådet – 17-åring dödad

Dämpad stämning på skolan efter knivdådet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48