Än så länge hålls humöret uppe bland de strandsatta eleverna. Foto: Anki Bergman

17 elever från Danderyd strandade på ö

Elever från Viktor Rydbergs samskola är fast på Gotska Sandön sedan i söndags. Med hjälp av kvarlämnad mat och spanjorer på ön håller de än så länge humöret uppe.

  • Publicerad 10:20, 5 sep 2017

Tanken var att klass 9B från Djursholms samskola skulle åka hem från Gotska Sandön under söndagseftermiddagen. Men båten som skulle avgått ställdes in på grund av vädret och som det ser ut nu kommer eleverna hem på onsdag.

– Vi är fem föräldrar och 17 elever som kom hit i fredags. Men när vi skulle åka hem var det för stormigt och som det ser ut nu så blir det bra väder imorgon, säger Anki Bergman, förälder till en av eleverna och själv fast på Gotska Sandön.

"Köttbullar, varmkorv och pasta"

När man besöker Gotska Sandön blir man ombedd att ta med sig mat för en extra dag. Och redan förra helgen var en annan klass från Samskolan på ön och lämnade kvar mat som klass 9B nu lever på.

– Det var säckar med köttbullar, varmkorv och pasta. Det har gjort att vi fortfarande har humöret uppe, annars hade det inte varit roligt. Idag ryker de sista korvarna, får vi inte åka hem imorgon så kommer det inte bli kul.

Tar hjälp från andra strandsatta

Men för att skolarbetet inte ska behöva lida har man gjort så gott man kunnat för att driva undervisning på ön. Bland annat har man tagit hjälp från några av de cirka 80 andra som också är fast.

– Det finns två spanjorer här som har hållit i spanskalektion. En person har haft livskunskap med barnen och det finns en skolpsykolog som vi väl får ta in på onsdag om vi inte kommer hem, säger Anki Bergman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm