Tramadol. 18-åringen köpte drygt två kilo av det narkotikaklassade läkemedlet. Foto: Mostphotos

18-åring utreds för grovt knarkbrott

En 18-årig man i Stenhamra ska ha varit med och hämtat två kilo tramadol från Norrköping till Stockholm. Nyligen häktades han för grovt narkotikabrott.

  • Publicerad 10:15, 24 mar 2019

Det kommer inte dröja länge innan det blir åtal.

Enligt polisens utredning befann sig 18-åringen och två andra personer i Norrköping i mitten av februari. Där ska de ha köpt drygt två kilo av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol.

Sedan åkte de upp med tabletterna till Stockholm i separata fordon, men där väntade polisen.

– Den som kom hit med tramadolet tog bussen till Stockholm. Han greps när han klev av bussen. De andra åkte bil så de greps några dagar senare i anslutning till sina bostäder, säger kammaråklagare Lucas Eriksson vid Citys åklagarkammare i Stockholm.

När det gäller tramadol går gränsen för grovt brott vid två kilo. De tre personerna är därmed misstänkta för grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren var syftet att sälja läkemedlet vidare.

– Alla är nu häktade för att ha gjort det här i samförstånd.

Häktningsförhandlingen ägde rum i Stockholms tingsrätt nyligen. Den 18-årige mannen i Stenhamra häktades på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i brottet, vilket är den starkare misstankegraden.

– Det kommer inte dröja särskilt länge innan det blir åtal i det här fallet, säger Lucas Eriksson.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15