Tramadol. 18-åringen köpte drygt två kilo av det narkotikaklassade läkemedlet. Foto: Mostphotos

18-åring utreds för grovt knarkbrott

En 18-årig man i Stenhamra ska ha varit med och hämtat två kilo tramadol från Norrköping till Stockholm. Nyligen häktades han för grovt narkotikabrott.

  • Publicerad 10:15, 24 mar 2019

Det kommer inte dröja länge innan det blir åtal.

Enligt polisens utredning befann sig 18-åringen och två andra personer i Norrköping i mitten av februari. Där ska de ha köpt drygt två kilo av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol.

Sedan åkte de upp med tabletterna till Stockholm i separata fordon, men där väntade polisen.

– Den som kom hit med tramadolet tog bussen till Stockholm. Han greps när han klev av bussen. De andra åkte bil så de greps några dagar senare i anslutning till sina bostäder, säger kammaråklagare Lucas Eriksson vid Citys åklagarkammare i Stockholm.

När det gäller tramadol går gränsen för grovt brott vid två kilo. De tre personerna är därmed misstänkta för grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren var syftet att sälja läkemedlet vidare.

– Alla är nu häktade för att ha gjort det här i samförstånd.

Häktningsförhandlingen ägde rum i Stockholms tingsrätt nyligen. Den 18-årige mannen i Stenhamra häktades på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i brottet, vilket är den starkare misstankegraden.

– Det kommer inte dröja särskilt länge innan det blir åtal i det här fallet, säger Lucas Eriksson.

Trafikverket stäms på rekordsumma av italienskt företag

Nyheter Krävs på drygt 830 miljoner kronor: ”Det största skadeståndskrav vi någonsin fått” Trafikverket beslutade tidigare att bryta ett kontrakt med ett italienskt företag som arbetade med Förbifart Stockholm, som svarar med en stämningsansökan. Nu ska tvisten avgöras i italiensk domstol.torsdag 18/4 9:02

Ny aktör ska ansvara för väghållning i kommunen

Nyheter En ny entreprenör kommer nu att sköta om Mälaröarnas vägar. I höst tar Svevia över ansvaret de kommande åren.torsdag 18/4 6:30

Hon vill se vändpunkt i EU:s klimatpolitik

Nyheter Partiet vändpunkt vill vara just en vändpunkt för klimatpolitiken. Nu siktar Kerstin Annadotter i Kungsberga på EU-parlamentet.torsdag 18/4 1:15