Brott. 18-åringen släpps från häktet men är inte avförd från utredningen om mordet i Täby. Foto: Sacharias Källdén

18-åringen släpps efter Täby mordet

Idag släpptes den 18-åring som suttit häktad för mordet på en 19-årig man på en fest i Skarpäng i Täby, säger åklagare Robert Näppi.

  • Publicerad 16:25, 25 jan 2019

Åklagaren Robert Näppi berättar idag för tidningen Mitt i att den misstänkta 18-åringen nu släpps på fri fot efter att ha varit häktat för mordet på en fest i Skarpäng.

Enligt åklagaren fanns det inte tillräckligt med bevis för att hålla honom kvar, men han är fortfarande inte avförd från utredningen.

LÄS ÄVEN: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ny-person-haktad-for-tabymordet/repsar!3u0iferOhD4Q5BuwOs7tDg/

Åklagaren säger till tidningen att även 16-åringen som tidigare satt häktad fortfarande är i högsta grad misstänkt.

Det var den 5 januari som en 19-årig man från södra Stockholm blev huggen av ett knivliknande föremål i samband med en fest i Skarpäng. Mannen påträffades allvarligt skadad och fördes till sjukhus, men avled senare på sjukhuset.

På måndagen säger åklagare Robert Näppi att åtal kan dröja:

– Dels handlar det om att jaga ifatt alla som varit på festen. Alla befinner sig kanske i landet, så det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta, säger Robert Näppi.

Han ser inga kopplingar mellan mordet och kriminell gängverksamhet.

– Det kan vara en tillfällig affektsituation som har ägt rum. Men jag vet inte. Jag har inga motiv med koppling till det, så mycket kan jag säga. Inget pekar just nu på att det finns ett hämndmotiv.

Stockholm Direkt