RUBRICERADES. Polisen rubricerade först kvinnans död som självmord. Foto: Leif Oldenburg

18 års fängelse för mord i Ritorp

Den 23-årige man som stått åtalad för mord på sin före detta flickvän i Norra Ritorp döms till 18 års fängelse.

  • Publicerad 11:55, 4 apr 2019

Det finns flera försvårande omständigheter kring mordet.

Kvinnan hittades död i badkaret i sin lägenhet i april förra året. I lägenheten fanns även hennes lilla dotter. Dödsfallet rubricerades först som självmord utan att en teknisk undersökning gjordes.

– Det är mamman som anländer till platsen som säger till polisen att det här inte är självmord. Och sedan är familjen ganska drivande, säger Gustaf Linderholm som är familjens målsägandebiträde, till Aftonbladet.

Kvinnans före detta pojkvän var vid tillfället efterlyst misstänkt för ett annat våldsbrott. Kort därefter greps han och häktades misstänkt för mord.

Enligt Solna tingsrätts dom har mannen med hjälp av en spruta gett kvinnan en dödlig dos av morfinpreparatet tramadol och sedan placerat henne i badkaret.

– Det finns flera försvårande omständigheter kring mordet, bland annat att mannen planerade mordet och försökte dölja det på olika sätt, att det begicks mot en kvinna som han var klart fysiskt överlägsen i hennes hem och framför allt att hennes lilla dotter var hemma vid tillfället, skriver domaren i målet, rådmannen Lena Klintefall.

Mannen dömdes även för grov kvinnofridskränkning mot samma kvinna, misshandel mot två andra kvinnor, grovt vapenbrott och flera andra brott. Straffet har bestämts till 18 års fängelse för samtliga brott.

Domstolen var enig i alla delar.

Enligt 23-åringens advokat Leif Silbersky talar mycket för att domen kommer att överklagas.

Misstänkt mord chockar grannar

Stockholm Direkt