Vapnet på bilden har inte med beslaget att göra. Foto: Akrivbild

19-åring begärs häktad – hade "vapen för krig"

En 19-åring begärs nu häktad, misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott, efter att polisen i söndags hittade en bil full av vapen och kilovis med narkotika i Skärholmen.

  • Publicerad 17:06, 11 apr 2018

Det var under söndagskvällen som polisen gjorde fyndet i en bil i ett garage i Skärholmen.

– I bilen hittades bland annat automatvapen ämnade för att användas i krig. Vi hittade dessutom sprängmedel, jaktvapen, pistoler, ammunition och kilovis med narkotika av olika sorter, sa utredningsledare Jonas Lindberg på polisens grova brottssektion under gårdagen.

Polishund hittade militära vapen i Söderort

Klockan 00.40 natten till måndag, greps en man i 20-årsåldern. Han anhölls senare, på sannolika skäl misstänkt för bland annat synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Under onsdagen begärdes mannen häktad av åklagare och häktningsförhandlingar hålls imorgon. Mannen, som inte tidigare är dömd för brott, är folkbokförd på en adress i södra Stockholm.

Polisen misstänker att fyndet har kopplingar till ett kriminellt nätverk, som är verksamt i området.

– Förundersökningen är precis påbörjad men i nuläget pekar mycket mot ett visst kriminellt nätverk. Mer kan jag inte berätta i nuläget men det är oerhört positivt att vi fått bort så här mycket vapen och narkotika från gatan i ett svep. De hade kunnat göra stor skada i fel händer, sa utredningsledaren Jonas Lindberg på polisens grova brottssektion under gårdagen.