Foto: Roland Magnusson

19-åring misstänks ha mördats på fest i Täby

I lördags avled en 19-årig man efter att ha skadats av ett "knivliknande föremål" under en fest i Täby. Nu går polisen ut och söker fler vittnesmål och bekräftar samtidigt att händelsen ägt rum i området Skarpäng.

  • Publicerad 10:31, 7 jan 2019

En 19-årig man från södra Stockholm misstänks ha mördats i samband med en fest natten till lördagen i Täby. Mannen påträffades allvarligt skadad vid 5-tiden på morgonen och fördes till sjukhus, men avled senare på sjukhuset.

– Ingen är frihetsberövad ännu. Men vi jobbar vidare med stor styrka, säger Carina Skagerlind, presstalesperson.

På måndagsmorgonen går polisen ut med att de söker fler vittnen. De kan även bekräfta att den uthyrda fastigheten, där festen tog plats, ligger i Skarpängs-området.

– Vi söker fler personer från festen. Även om man inte tror att man har sett något kan man ha värdefull information. Sedan söker vi även personer som kan ha sett fordon som har lämnat området.

Det finns nya uppgifter i fallet

Polisen meddelar att de har tagit viktiga steg i utredningen.

– Förundersökningsledaren låter hoppfull. Det finns uppgifter att gå på och det är inte någon uppgivenhet i det här fallet.

De är dock förtegna om var de befinner sig i utredningen.

–  Det är för tidigt att gå ut med att berätta om hur spaningsarbetet går.

Fastigheten var uthyrd

Enligt uppgift till kvällstidningen Expressen ska fastigheten hyrts via företaget Airbnb. Flera personer från festen hördes under helgen och en dörrknackning inleddes i området.

Polisen bekräftar att den unge mannen skadades av ett knivliknande föremål. Den avlidne har identifierats och anhöriga har underrättats.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36