Foto: Roland Magnusson

19-åring misstänks ha mördats på fest i Täby

I lördags avled en 19-årig man efter att ha skadats av ett "knivliknande föremål" under en fest i Täby. Nu går polisen ut och söker fler vittnesmål och bekräftar samtidigt att händelsen ägt rum i området Skarpäng.

  • Publicerad 10:31, 7 jan 2019

En 19-årig man från södra Stockholm misstänks ha mördats i samband med en fest natten till lördagen i Täby. Mannen påträffades allvarligt skadad vid 5-tiden på morgonen och fördes till sjukhus, men avled senare på sjukhuset.

– Ingen är frihetsberövad ännu. Men vi jobbar vidare med stor styrka, säger Carina Skagerlind, presstalesperson.

På måndagsmorgonen går polisen ut med att de söker fler vittnen. De kan även bekräfta att den uthyrda fastigheten, där festen tog plats, ligger i Skarpängs-området.

– Vi söker fler personer från festen. Även om man inte tror att man har sett något kan man ha värdefull information. Sedan söker vi även personer som kan ha sett fordon som har lämnat området.

Det finns nya uppgifter i fallet

Polisen meddelar att de har tagit viktiga steg i utredningen.

– Förundersökningsledaren låter hoppfull. Det finns uppgifter att gå på och det är inte någon uppgivenhet i det här fallet.

De är dock förtegna om var de befinner sig i utredningen.

–  Det är för tidigt att gå ut med att berätta om hur spaningsarbetet går.

Fastigheten var uthyrd

Enligt uppgift till kvällstidningen Expressen ska fastigheten hyrts via företaget Airbnb. Flera personer från festen hördes under helgen och en dörrknackning inleddes i området.

Polisen bekräftar att den unge mannen skadades av ett knivliknande föremål. Den avlidne har identifierats och anhöriga har underrättats.

Danderyds kommunala hemtjänst läggs ned

Nyheter Gått med underskott Nu är beslutet fattat: Danderyds kommun lägger ner sin kommunala hemtjänst. Totalt berör beslutet 230 brukare, som nu får välja en av kommunens privata utförare istället.tisdag 15/10 17:31

Politiker kräver lösning vid Jarlabankes väg

Nyheter Trafikverket kommer inte vidta åtgärder Igår skickade styrande politiker från Täby och Vallentuna kommun ett brev till Trafikverket där de kräver åtgärder vid Jarlabankes väg och Arningevägen. Detta efter att Trafikverket beslutat att inte...tisdag 15/10 16:38
Stockholm Direkt