Foto: Roland Magnusson

19-åring misstänks ha mördats på fest i Täby

I lördags avled en 19-årig man efter att ha skadats av ett "knivliknande föremål" under en fest i Täby. Nu går polisen ut och söker fler vittnesmål och bekräftar samtidigt att händelsen ägt rum i området Skarpäng.

  • Publicerad 10:31, 7 jan 2019

En 19-årig man från södra Stockholm misstänks ha mördats i samband med en fest natten till lördagen i Täby. Mannen påträffades allvarligt skadad vid 5-tiden på morgonen och fördes till sjukhus, men avled senare på sjukhuset.

– Ingen är frihetsberövad ännu. Men vi jobbar vidare med stor styrka, säger Carina Skagerlind, presstalesperson.

På måndagsmorgonen går polisen ut med att de söker fler vittnen. De kan även bekräfta att den uthyrda fastigheten, där festen tog plats, ligger i Skarpängs-området.

– Vi söker fler personer från festen. Även om man inte tror att man har sett något kan man ha värdefull information. Sedan söker vi även personer som kan ha sett fordon som har lämnat området.

Det finns nya uppgifter i fallet

Polisen meddelar att de har tagit viktiga steg i utredningen.

– Förundersökningsledaren låter hoppfull. Det finns uppgifter att gå på och det är inte någon uppgivenhet i det här fallet.

De är dock förtegna om var de befinner sig i utredningen.

–  Det är för tidigt att gå ut med att berätta om hur spaningsarbetet går.

Fastigheten var uthyrd

Enligt uppgift till kvällstidningen Expressen ska fastigheten hyrts via företaget Airbnb. Flera personer från festen hördes under helgen och en dörrknackning inleddes i området.

Polisen bekräftar att den unge mannen skadades av ett knivliknande föremål. Den avlidne har identifierats och anhöriga har underrättats.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Nyheter "Det skapar en stor stress" Den som har hemtjänst och bor i Danderyd kan under en tvåveckorsperiod få besök av 14 olika personer från hemtjänsten.tisdag 22/1 10:36