Foto: Mostphotos

20-årig Enköpingsbo döms till fängelse för knivattack mot 18-årig flicka

I veckan kom domen mot den Enköpingsbo i 20-årsåldern som stod åtalad för bland annat mordförsök, efter att han huggit en flicka i ryggen med en kniv.

  • Publicerad 15:42, 16 jan 2018

Det var den 28 november förra året som mannen ska ha tagit strypgrepp på en 18-årig flicka på Westerlundska gymnasiet. Förbipasserande elever fick slita loss flickan ur mannens grepp.

Dagen efter händelsen träffades parterna igen. Då i höjd med Rombergaskolan. Mannen ska tillsammans med en vän gått fram till flickan som var i sällskap av två kompisar och sagt till henne att "Är du lika kaxig nu?".

Därefter ska mannen ha tagit ett strypgrepp om flickans hals och huggit flickan i ryggen med en kniv. I samma stund sogr mannen en av flickans vänner i huvudet.

LÄS: DRÅPFÖRSÖK VID IDROTTSPLATS

Enligt förhör ska mannen, när han märkte att flickan blödde ymnigt från ryggen, ha sagt "Nej, vad har jag gjort. Ring efter ambulans" och sedan sprungit från platsen.

På sjukhus konstaterades att knivhugget punkterat flickans lunga. Läkare har berättat att flickans skador var så allvarliga att det hade varit fara för hennes liv om hon inte fått sjukvård.

Mannen stod åklagad för mordförsök, alternativt grov misshandel. Tingsrätten i Uppsala dömer honom för grov misshandel. Dessutom döms mannen för misshandel av flickans kamrat.

Mannen döms även för narkotikabrott, eftersom han haft cannabis på sig. Han stod också åtalad för strypmisshandeln på Westerlundska gymnasiet. Det åtalet ogillades, eftersom mannen och flickans redogörelse om händelsen bedöms vara lika trovärdiga.

Mannen döms nu för grov misshandel, misshandel och ringa narkotikabrott till fängelse i ett år och fyra månader.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fräck stöld - väcktes av mc-tjuvar

Nyheter Två män stal en motorcykel från ett bilsläp i natt. Mitt under stölden vaknade mc-ägaren som sov i sin bil.måndag 28/5 9:47

Händelserik helg i Enköping

Nyheter Det blev en helg med många mindre brott, men tack och lov färre grova.söndag 27/5 18:41