Misstänkt skottlossning visade sig vara slagsmål. Foto: Leif Oldenburg

20 personer i bråk i Kista galleria

På söndagskvällen larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Kista galleria. Det visade sig dock handla om ett större slagsmål.

  • Publicerad 11:58, 2 dec 2019

Det var vid 17.30-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till Kista galleria, efter att inringare till SOS Alarm vittnat om tumult och ljud som uppfattats som skottlossning. Flera patruller skickades till platsen, tillsammans med flertalet ambulansbilar.

– Det fanns indikationer på skottlossning, men efter att ha genomfört en grundlig undersökning och pratat med vittnen och inblandade kan vi konstatera att så inte var fallet, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Det ska istället ha handlat om ett större bråk som utbrutit vid gallerians restaurangtorg.

– Det har varit ett redigt slagsmål med ungefär 20 deltagare, där glas ska ha krossats. Vi har inga uppgifter om skadade och inte heller några misstänkta i nuläget, säger Mats Eriksson.

En anmälan om försök till misshandel samt skadegörelse har upprättats. Nu fokuserar polisen på att hitta inblandade i händelsen.

– Vi vill först och främst hitta målsägande, det vill säga någon som kanske blivit skadad, men även misstänkta, säger Mats Eriksson.

Stockholm Direkt