FORTSATT JAKT. Polisen lägger stora resurser på att hitta gärningsmännen som i början av augusti sköt ihjäl en 12-årig flicka. Foto: Sacharias Källdén

200 förhör efter dödsskjutningen av 12-åriga flickan

Ett intensivt utredningsarbete pågår för att hitta de skyldiga för dödsskjutningen av den 12-åriga flickan i Norsborg.

  • Publicerad 12:58, 28 aug 2020

Ingen är ännu gripen för dödsskjutningen av den 12-åriga flickan, som under natten mot den 2 augusti träffades av ett antal skott som avlossades från en förbipasserande bil utanför en snabbmatsrestaurang i Norsborg.

Norra Botkyrka sörjer sin förlorade dotter

200 förhör

Händelsen utreds som mord och polisen har tillsatt en stor utredningsresurs som jobbar i ärendet. En massiv informationsinhämtning har bedrivits från dag ett. Tipsen från allmänheten har strömmat in och hittills har närmare 200 förhör hållits. Samtidigt pågår en kartläggning för att ta reda på exakt vilka som befann sig vid brottsplatsen vid tiden för brottet.

– Vi har ett tydligt mål och det är att bringa klarhet i vilka som är ansvariga för denna ytterst allvarliga händelse där ett oskyldigt barn blev offer, säger utredningsledare Lukas Molander i ett pressmeddelande.

Vill få mer tips

Polisen har fått in flera uppgifter från allmänheten men är fortsatt intresserade av iakttagelser som kan sättas i samband med brottet. Dels beträffande skjutningen, dels vid den bilbrand som ägde rum i Sollentuna vid midnatt mellan den 4 och 5 augusti.

– Jag uppmanar allmänheten att fortsätta kontakta polisen vid minsta känsla av att man har uppgifter som kan hjälpa utredningen, säger Lukas Molander.

Det här vet polisen

Den 12-åriga flickan befann sig utanför snabbmatsrestaurangen med några vänner för att handla mat när hon sköts. Det finns ingenting i utredningen som pekar på att flickan eller personerna i hennes sällskap var måltavlorna för skotten, enligt polisen.

Natten mellan den 4 och 5 augusti brann en vit Audi i Sollentuna. Polisen utgår från att det är den bil som också användes vid dödsskjutningen.