OMBILDNINGAR. Ytterligare lägenheter ska få ombildas i Rissne. Foto: Leif Oldenburg

200 lägenheter kan ombildas

Ytterligare 200 av Förvaltarens lägenheter är aktuella för ombildning. Nu handlar det om Mjölnerbacken i Rissne.

  • Publicerad 14:29, 13 apr 2018

Beslutet om att erbjuda hyresgästerna att köpa sina lägenheter togs på Förvaltarens styrelsemöte på torsdagen.

Totalt handlar det om 200 lägenheter.

Adresserna är Mjölnerbacken 41–46 och 51–54. Fastigheterna finns sedan tidigare med på Förvaltarens intresselista som upprättades 2016.

– Jag känner av en förnyad tro på framtiden i Rissne, och ser de kommande ombildningarna som ytterligare en positiv pusselbit i Rissnes utveckling, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

En värdering ska göras och därefter väntas ett köperbjudande gå ut före sommaren.

För 87 lägenheter på Pjäsbacken 31–36 ska köpstämma hållas 6 maj. Om två tredjedelar röstar ja kommer fastigheten att säljas för drygt 180 miljoner kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26