2000 sittplatser på Grimstas nya läktare

Nu börjar Grimsta IP:s nya läktare ta form. Med plats för 4000 åskådare, pressläktare och nya omklädningsrum ska Grimsta bli en arena som passar elitfotbollen.

  • Publicerad 11:43, 4 aug 2016

Bygget av Grimsta IP:s nya läktare är i full gång och man kan nu se läktaren, med plats för 2000 sittplatser, ta form. Den nya läktaren innebär att Grimsta lever upp till Svenska fotbollsförbundets krav på arenor för elitfotboll och kommer även innehålla bland annat nya omklädningsrum och pressläktare.

– Det betyder att det blir en otroligt mycket trevligare plats att vara på och mer proffsigt, säger BP:s klubbdirektör Roberth Björknesjö.

Tomma läktare ingen oro

När bygget står klart kommer Grimsta IP ha kapacitet att ta emot upp mot 4000 åskådare. Brommapojkarnas A-lagsmatcher drar dock normalt bra mycket mindre åskådare än så.

Kommer det då inte kännas lite tomt på läktaren?

–Det tror jag inte. Förhoppningsvis blir det istället mer folk på matcherna när man får en sån läktare. Sen finns det ju också andra evenemang som går att hålla på Grimsta och då kan vi få mer liv och rörelse i positiv bemärkelse när vi får mer aktiviteter, säger Roberth Björknesjö.

Läktaren beräknas stå färdig senare i höst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Graffitiväggen i Tensta blir kvar – trots löftet

"Får acceptera att det är så det ser ut" Inför valet lovade M, L och KD att de lagliga graffitiväggarna skulle rivas. Spångamoderaten Ole-Jörgen Persson kallade det ett "sylvasst vallöfte". Men nu blir det ändå inte så.måndag 22/10 16:23

Då stängs Nockebybanan av på kvällarna

Så reser du istället Andra veckan i november ersätts all spårvagnstrafik på Nockebybanan med bussar från 20.45 på kvällen.måndag 22/10 16:14