Vi drog till Vallentuna centrum för att höra med lite Vallentunabor om deras förhoppningar för Vallentuna under 2018. Foto: Redaktionen

2018 – här är våra drömlöp för Vallentuna

Det brukar heta att nytt år innebär nya möjligheter. Vi gav oss ut för att kolla med Vallentunaborna för att höra hur deras drömlöp för Vallentuna Nyheter ska se ut 2018.

  • Publicerad 15:49, 2 jan 2018

Carina Örtenberg, Bällstaberg

"Promenadstråk runt hela Vallentunasjön med kaféer på vägen"

Carina Örtenberg, Bällstaberg

– Jag vill gärna ha ett promenad stråk runt hela Valllentunasjön med kafeér på vägen där man kan stanna upp så att det kan vara en heldagsaktivitet med familj och vänner. Som ett mini-Djurgården tänker jag. Jag tycker inte att det finns någon naturlig runda. Nu måste man ta bilen eller åka in till stan för att fika och promenera.

Jan Nyberg, Vallentuna

"Nu förlängs Roslagsbanan till Rimbo"

Jan Nyberg, Vallentuna

– Jag skulle vilja se att Roslagsbanan går ända till Rimbo, såsom förr i tiden. För nu måste man åka till Brottby för att byta till buss till Rimbo. Jag tror att en järnväg skulle vara bra både för Vallentunabor och Norrtäljebor.

Yngve Berglund, Vallentuna

"Direkttåg till Åkersberga från Vallentuna"

Yngve Berglund, Vallentuna

– Jag jobbar i Åkersberga och tycker att kollektivtrafiken skulle kunna vara bättre. Nu måste man åka och byta borta i Täby. Man får stå och vänta så länge. Ibland tar det mer än en timme härifrån till Åkersberga. Nu åker jag ofta bil, för att det är enklare och snabbare. En busslinje skulle också fungera, om den gick tidigt på morgonen. Ungefär som den som går härifrån till Väsby.

Joakim Källsen och Leo Sjöström, Bällsta Foto: Lotten Engbom

"Sluta med vuxenmaten i skolan"

Joakim Källsen och Leo Sjöström, Bällsta

– I stället för speciell mat för barn är det ofta vuxenmat i vår skola. Den är stark eller så har den konstiga blandningar som man aldrig äter hemma. Några grejer kan vara goda, men det är andra kryddor som förstör maten. Många i vår klass håller med om det. Vi vill ha mindre kryddor och mer köttbullar och korv, för det får vi väldigt sällan.

Linda Hultgren, Vallentuna Foto: Lotten Engbom

"Nu öppnar en IMAX bio i centrum"

Linda Hultgren, Vallentuna

– Nu får man åka så långt för att gå på bio, till Täby eller hela vägen till stan. Förr gick jag på bio en gång i veckan inne i stan men det är sådant åkande. Man ska pendla och är trött på kvällen. Därför vill jag se att de bygger en bio här i Vallentuna. Det vore trevligt om det fanns på gångavstånd. Det tror jag många Vallentunabor skulle uppskatta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14

Tak rasade in i butik i Täby centrum

Nyheter Håller stängt tills bristerna åtgärdats H&M i Täby centrum är just nu stängt av säkerhetsskäl för personal och besökare. Det efter att brister i innertaket hittats.onsdag 17/10 13:54