Vi frågade lite folk på Eneby torg och vid Djursholms torg vad de hoppas på för Danderyd under 2018. Foto: Redaktionen

2018 – vad hoppas du på i Danderyd?

Det brukar heta att ett nytt år innebär nya möjligheter. Vi gav oss ut för att kolla vilka lokala löpsedlar de hoppas på under 2018.

  • Publicerad 15:29, 2 jan 2018

Josefine Arnström, Enebyberg. Foto: Helle Kikerpuu

"Fler restauranger öppnar i Danderyd"

Josefine Arnström, Enebyberg.

– Jag skulle vilja ha fler restauranger i Danderyd. En italiensk restaurang i Enebybergs centrum skulle vara kul, eller något opretentiöst där man kan ta med hela familjen. Det är en process att åka in till stan med alla barn och ett större utbud här vore roligt.

Claudia Palm, jobbar på Enebytorg. Foto: Lotten Engbom

"Nu blir det torghandel och grönare på Enebytorg"

Claudia Palm, jobbar på Enebytorg.

– Jag skulle vilja se mer torghandel för att locka lite folk hit. Så att det blir mer rörlighet, nu är det bara en asfaltsyta, torget är jättetråkigt nu. Det skulle kunnas göras mycket trevligare. Lite träd på parkeringen skulle ge trevligare miljö för alla. Det mesta är asfalt och bilarna ställer sig lite hur som helst nu.

Gunnar Melin, Enebyberg Foto: Saga Lindqvist

"Enebytorg - förtätning men försiktigt"

Gunnar Melin, Enebyberg

– Jag tror att Eneby torg behöver fler människor för att det ska gå runt. Jag menar, vill man ha mer än en pizzeria måste det in med fler. Så jag tror verkligen på att det är bra att det byggs, men det måste byggas så att det passar in.

Jonatan Käll, Djursholm Foto: Saga Lindqvist

"Nytt företagscentrum till Danderyd"

Jonatan Käll, Djursholm

– Nästan alla jobbar i stan nu men det skulle vara schysst med fler lokalföretag. Det stärker samhället, det gör att det känns lite mer levande. Här, Djursholms torg, är ett bra exempel på att det blivit mer levande när fler företag öppnat här.

Charlotte Sjövall, Stocksund Foto: Lotten Engbom

"Nu får Stocksunds torg fler restauranger och butiker"

Charlotte Sjövall, Stocksund

– Stocksundstorg är så tråkigt. Det behöver ett ansiktslyft med fler butiker och torgkänsla. I dag kan man inte ens köpa en take away-latte där. Jag och min familj brukar promenera till Djursholms torg på helgerna nu. Här finns caféer, resatauranger och butiker. Mer liv och rörelse helt enkelt!

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Osäker framtid för gratis simskola i Vallentuna

Nyheter Under hösten 2018 har Vallentunas sexåringar fått gratis simundervisning vid fyra tillfällen. I januari avslutas satsningen, men eleverna hade kunnat få fler träningstillfällen om inte simhallen...torsdag 17/1 16:48

Nu kan du åka skridskor på Rönningesjön

Nyheter Kommunen uppmanar till försiktighet Temperaturen har nått minusgrader och äntligen har en av sjöarna i Täby plogats av kommunen. Nu är det bara för skridskosugna att snöra på sig grillorna.torsdag 17/1 16:28