AVSPÄRRAT. Polisen larmades till Hallonbergen där två personer mördades i mars. Foto: Jonas Carlsson

21-årig Sumpanbo misstänkt för tre mord

En av de misstänkta för dubbelmordet i Hallonbergen är även misstänkt för mordet på en Sundbybergsbo i januari. Åtal väntas i augusti.

  • Publicerad 11:45, 13 jun 2017

De har prioriterat upp detta eftersom det handlar om otroligt allvarlig brottslighet och unga misstänkta

Mannen har varit frihetsberövad sedan dubbelmordet begicks i Hallonbergen en morgon i början av mars. Polisen larmades då till en bostad, där en man och en kvinna hade åsamkats så svåra skador att de avled.

Flera män greps som misstänkta för inblandning i dådet. Polisen har sett kopplingar mellan dubbelmordet och ett mord på en ung man som sköts i slutet av januari.

Mordoffret, som var hemmahörande i Sundbyberg, skjutsades till Karolinska sjukhuset men hans liv gick inte att rädda.

Mannen som nu misstänks för de tre morden är 21 år och hemmahörande i Sundbyberg. Han är ensam misstänkt för mord i brottsutredningen som rör mordet i januari; de övriga fyra häktade är misstänkta för medhjälp till mord.

Bland dem finns ännu en 21-årig man, som är också är misstänkt för dubbelmordet i mars. Ytterligare två män är häktade med brottsrubriceringen mord i det målet.

Totalt sitter åtta personer häktade för inblandning i morden.

Åklagaren Olof Calmvik har fått till 29 juni på sig att slutföra utredningen eller begära att de misstänkta omhäktas.

Bevisläget ser bra ut, enligt honom. Men eftersom svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum (tidigare SKL), dröjer kommer utredningen redovisas i juli.

– Vi har bra resurser där. De har prioriterat upp detta eftersom det handlar om otroligt allvarlig brottslighet och unga misstänkta. De jobbar jättesnabbt, säger han.

Olof Calmvik räknar med att väcka åtal i augusti.

Något som skiljer utredningarna åt, är att polisinsatsen vid dubbelmordet ledde till att de misstänkta kunde gripas i anslutning till händelsen. Mordet i januari utreddes som ett så kallat spaningsmord.

De båda 21-åringarna som nu är misstänkta i båda utredningarna var intressanta för polisen redan innan dubbelmordet begicks, enligt Olof Calmvik. Han har en uppfattning om motivet bakom båda händelserna, men vill inte berätta mer än så med hänsyn till utredningen.

– Vi har en bra bild av hur det har gått till, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17