En idé om hur nya kulturhuset i Östberga kan se ut. Vy från Östbergas nedre torg. Foto: Illustration: Wester + Elsner Arkitekter

22 pers åkte på studieresa till Köpenhamn

Hallå där, Kersti Tagesson, utvecklingsstrateg i Enskede-Årsta-Vantör som åkte på studieresa med 21 andra för att kolla in allaktivitetshus.

  • Publicerad 11:25, 3 jan 2018

Vad gjorde ni?

– Vi var iväg två dagar, 13-14 december, och besökte tre olika allaktivitetshus – Lindängen i Malmö, Garaget i Malmö och Rentemestervej i Köpenhamn. De ligger allihop i utsatta områden och har många olika verksamheter under samma tak. Där finns bland annat bibliotek, skapande och kafé. Det var lärorikt för oss att se hur de jobbar tillsammans.    

Vad kostade resan?

– Totalt cirka 100 000 kronor och det bekostades med statliga bidrag som vi har fått för detta.

Varför så många?

– Vi ville ha många olika perspektiv eftersom vi kommer att vara många olika verksamheter i allaktivitetshuset i Östberga, så det var personer med från stadsdelsförvaltningen, fritidsgården, boende, kulturförvaltningen och Fryshuset.

Vad fick ni lära er som kan användas i Östberga?

– Vi fick med oss många bra tips på rutiner och arbetssätt som funkar när man är många i huset och hur man kan tänka när det kommer till vilka som ska få hyra lokaler i huset, vilka principer som ska gälla.

Ja till nytt kulturhus i Östberga

Ett steg närmare allaktivitetshus i Östberga – och bibliotek

Östberga kan få allaktivitetshus

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i Nackareservatet

Nyheter Tidigare släckt brand har blossat upp igen Räddningstjänsten är just nu på väg till Brotorp i Nackareservatet sedan en tidigare släckt brand i området har tagit fart igen. Omfattningen är ännu oklar men en rökpelare sträcker sig upp i luften.torsdag 19/7 13:59

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17