Johan Nordgren, presskommunikatör på SL, meddelar att det ännu är oklart hur kollektivtrafiken påverkas av olyckan: "Nu är fullt fokus att hjälpa dem på plats" säger han till SollentunaDirekt. Foto: Mostphotos

23 skadade i bussolycka i Sollentuna

Två bussar har kolliderat i Sjöberg under eftermiddagen. 23 personer rapporteras skadade, meddelar Storstockholms brandförsvar, och att 14 förts till sjukhus.

  • Publicerad 16:16, 29 nov 2019

Larmet om bussolyckan i Sjöberg kom 15.22 på fredagseftermiddagen. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades snabbt till platsen efter en kollision mellan två bussar.

Ett flertal personer ska ha skadats i olyckan.

– Jag fick just en uppdaterad lägesbild och att 23 är skadade. Det är personer som man ser över med ambulans och sjukvård. Sedan vet inte jag om alla kommer transporteras till sjukhus, säger Alexander Axelsson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Region Stockholm meddelade under eftermiddagen att fem personer förts till sjukhus.

– Det är den senaste uppgiften jag har fått. Fem personer som är förda till sjukhus med ambulans, säger Hesam Akbari, pressansvarig på Region Stockholm, vid 17-tiden.

Olyckan rapporteras ha skett på Lomvägen i Sjöberg. Polisen meddelar att vägen är avstängd i båda riktningarna. Enligt initiala uppgifter ska kollisionen berott på halkan.

– Vi kommer vara på plats ungefär en timme till för att bistå sjukvården, säger Alexander Axelsson på Storstockholms brandförsvar, klockan 16.45.

UPPDATERING 18.40

Olycksplatsen är fortfarande avspärrad och polisens tekniker och Statens haverikommission kommer att undersöka olycksplatsen. En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik är inledd.

Enligt uppgifter till P4 Stockholm ska 14 personer ha förts till sjukhus, det är oklart hur pass skadade de är. Övriga passagerare har evakuerats till en skola i närheten.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Epidemin tvingar skolskeppet att hissa segel i svenska vatten

Nyheter Nya planer. Det blir Östersjön i stället för Medelhavet Den årliga långseglingen med skeppet Älva blev inte av som planerat. I spåren av pandemin fick turen avbrytas i förtid och båten seglades hem från Kanarieöarna utan elever.fredag 29/5 15:12

Nu har nationaldagen spelats in

Nyheter Förinspelad video släpps den 6 juni Det blir ett nationaldagsfirande i Sollentuna. Under sex dagar har 150 personer spelat in ett förinspelat firande - som släpps den 6 juni. Maria Stadell är producenten bakom filmen.torsdag 28/5 16:30

Sollentunavallen med i tävling om finast IP

Nyheter "En plats för alla åldrar och alla nivåer" Förra veckan startade SportExpressen Föreningslivs tävlingen ”Sveriges finast IP”. En av kandidaterna är Sollentunavallen.torsdag 28/5 15:59
Stockholm Direkt