Häktad. En 25-årig kvinna sitter häktad misstänkt för två fall av grov misshandel och övergrepp i rättssak. Målet avgörs i Attunda tingsrätt den 9 juli. Foto: Mostphotos

25-åring åtalas för grov misshandel i Vallentuna

En 25-årig kvinna och en 15-årig pojke har åtalats, misstänkta för grov misshandel av en minderårig pojke vid en skola i Vallentuna. Kvinnan åtalas även för ytterligare en grov misshandel av pojken.

  • Publicerad 14:48, 5 jul 2019

Åtalet gäller två händelser under våren, den ena en misshandel den 27 april.

Enligt åtalet så har då en 15-årig pojke och en annan person under 15 år fällt en minderårig pojke utanför Vallentuna friskola. Efter det ska de ha sparkat och stampat på honom, varpå pojken bland annat fick en spricka i revbenet.

Ska ha gett instruktioner

Den 25-åriga kvinnan ska, enligt åtalet, ha uppmanat de minderåriga personerna att misshandla pojken, övervakat misshandeln och sagt till när de skulle sluta.

25-åringen och den 15-åriga pojken är även misstänkta för att ha angripit målsägande i syfte att hindra honom från att lämna uppgifter till polisen.

Den 25-åriga kvinnan åtalas även för ytterligare en misshandel av samma målsägande. Den händelsen ska ha inträffat fyra dagar senare, den 1 maj, i Bällsta.

Även här ska hon, enligt åtalet, ha uppmanat två minderåriga personer att misshandla pojken. I åtalet beskrivs händelseförloppet på ett liknande vis som vid misshandeln den 27 april – pojken ska ha blivit neddragen på marken och sedan sparkad och stampad på, bland annat i ansiktet.

Hotade pojken i videomeddelande

Kvinnan ska också i det här fallet ha försökt hindra målsägande från att lämna uppgifter till polisen.

Den 25-åriga kvinnan åtalas för grov misshandel i båda fallen, samt övergrepp i rättssak.

Enligt åtalet så har kvinnan två dagar efter misshandeln i maj skickat ett videomeddelande till målsägande, där hon bland annat ska ha sagt "Jag är fucking efterlyst på grund av dig. Det blir värre, jag svär".

15-åringen åtalas för grov misshandel och övergrepp i rättssak, efter händelsen den 27 april.

Kvinnan sitter nu häktad i väntan på förhandlingarna – dessa äger rum i Attunda tingsrätt nu på tisdag den 9 juli.

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00

Papegojan Putin fortfarande försvunnen

Nyheter Djurkommunikatör har kallats in Papegojan Putins försvinnande engagerar många människor runt om i Danderyd och Stockholm. Men trots flera insatser är han fortfarande försvunnen.tisdag 25/2 16:54
Stockholm Direkt