Livstid. En 27-årig man döms till livstid för ett dubbelmord i Tullinge förra våren. Foto: Arkiv

27-åring döms till livstid för dubbelmord i Tullinge

En 27-årig man som stått åtalad för mord på två män i Tullinge i april förra året döms till livstids fängelse. Domen meddelades av Södertörns tingsrätt i tisdags.

  • Publicerad 14:24, 11 jan 2018

Det var när räddningstjänsten larmades till en lägenhetsbrand på Tullingebergsvägen som brandmän påträffade de två männen, i 40- och 60-årsåldern, döda i lägenheten. En av dem var inrullad i tyg och plast och den andra hittades under en mängd bråte.

Döms för mordbrand

Männen hade skador från trubbigt våld och från stickskador och enligt åklagarsidan mördades männen med slag, sparkar, stick och hugg från svärd som påträffades i lägenheten.

Bevisningen består bland annat av DNA från 27-åringen som hittats på den plast som en av männen låg i och en väska med blod från ett av offren som mannen hade när han greps.

Den 27-årige mannen döms även för mordbrand för att ha tänt eld på lägenheten, brott mot griftefriden och grov stöld. Han ska också betala skadestånd till offrens anhöriga.

Mannen, som har suttit frihetsberövad sedan han greps i maj, har nekat till anklagelserna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.