Foto: Mostphotos

29-årig rumän dömd till fängelse efter inbrott

En 29-årig man från Rumänien har av Uppsala tingsrätt dömts till ett år och tio månader i fängelse. Han förklarades skyldig till en rad inbrott, flera av dem begångna i Bålsta och Bro.

  • Publicerad 15:07, 5 maj 2020

I julas dömdes tre män till fängelse, skyldiga till inbrott i bland annat Bålsta.

Sedan polis gjort husrannsakan i en lägenhet i Tensta och hittat en mängd stöldgods åtalades en av dem för fler brott. Den domen har nu fallit.

En 29-åring dömdes då till tio månader för två villainbrott i Bålsta. Han har dömts till ytterligare 22 månader i fängelse samt tatt betala skadestånd till flera som drabbats av hans framfart – fast inte till alla, ett par i Bro fick till exempel avslag på sitt skadesteståndsyrkande.

När mannen avtjänat sitt straff ska han utvisas i fem år.

Två kvinnor som hade starka kopplingar till adressen var misstänkta för grovt häleri, bland annat hade de enligt åtalet pantsatt smycken, men de frias av tingsrätten.

Domen innebär emellertid att mycket av stöldgodset kan lämnas åter till sina rätta ägare.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt