3:s nya huvudkontor Foto: Studio Stockholm

3 bygger huvudkontor – vid Tele2 Arena

Det är full fart på en av tomtarna vid Nynäsvägen – och det är rejält bygge som påbörjats. Telekombolaget 3 bygger nämligen sitt nya huvudkontor i Söderstaden – bara ett stenkast från Tele2 Arena.

  • Publicerad 11:27, 2 aug 2016

Boende vid Pastellvägen där det nya kontoret byggs har hört av sig och undrat vad det är som pågår på tomten sedan arbetet inleddes i början av juli.

– Vi har lockats av det spektakulära kontoret, publika läget och Stockholms stads offensiva planer för Söderstaden, säger Kamran Alemdar, informationschef på 3 Sverige. 

Arkitektbyrån Studio Stockholm har ritat den 14 våningar höga byggnaden som kommer att omfatta cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 3 hyr knappt 70 procent. Inflyttning planeras till sensommaren 2018.

Fastighetsbolaget Fabege hyr ut kontoret och har tecknat ett 10-årigt avtal med 3.

– 3 får här ett eget landmärke med lockande arkitektur, ett kontor som kommer att bli en symbol för det framväxande Söderstaden. De kommer definitivt att bli en viktig spelare i den kommande utvecklingen av Södra Stockholms viktigaste affärshubb, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD på Fabege i ett pressmeddelande.  

Foto: Johann Bernövall

Här planeras för 220 nya lägenheter i Farsta

Nyheter Åtta nya hus – tyck till om planerna 220 lägenheter ska smackas upp vid Nykroppagatan i Farsta. Nu har allmänheten chansen att säga sitt i frågan.måndag 21/10 17:00

Stockholmslagens supportrar rustar för allsvenska guldstriden

Nyheter Supporterföreningarna om: ✓Bästa läktartrycket ✓Guldchansen ✓Betyget på rivalerna Med bara tre omgångar kvar av Allsvenskan är chansen stor att guldet hamnar hos ett av de tre Stockholmslagen. Så här förbereder sig de mest hängivna fansen för slutspurten.lördag 19/10 8:00