3:s nya huvudkontor Foto: Studio Stockholm

3 bygger huvudkontor – vid Tele2 Arena

Det är full fart på en av tomtarna vid Nynäsvägen – och det är rejält bygge som påbörjats. Telekombolaget 3 bygger nämligen sitt nya huvudkontor i Söderstaden – bara ett stenkast från Tele2 Arena.

  • Publicerad 11:27, 2 aug 2016

Boende vid Pastellvägen där det nya kontoret byggs har hört av sig och undrat vad det är som pågår på tomten sedan arbetet inleddes i början av juli.

– Vi har lockats av det spektakulära kontoret, publika läget och Stockholms stads offensiva planer för Söderstaden, säger Kamran Alemdar, informationschef på 3 Sverige. 

Arkitektbyrån Studio Stockholm har ritat den 14 våningar höga byggnaden som kommer att omfatta cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 3 hyr knappt 70 procent. Inflyttning planeras till sensommaren 2018.

Fastighetsbolaget Fabege hyr ut kontoret och har tecknat ett 10-årigt avtal med 3.

– 3 får här ett eget landmärke med lockande arkitektur, ett kontor som kommer att bli en symbol för det framväxande Söderstaden. De kommer definitivt att bli en viktig spelare i den kommande utvecklingen av Södra Stockholms viktigaste affärshubb, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD på Fabege i ett pressmeddelande.  

Foto: Johann Bernövall

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Så blir vädret i Stockholm under sportlovet

Nyheter Tio dagars väderprognos Plusgrader, snöfattigt och strålande sol. Det är vädret som ser ut att dominera sportlovsveckan, enligt SMHI:s senaste prognos.fredag 22/2 7:00

”Omöjligt om du blir sjuk efter klockan åtta”

Nyheter ✓Många har svårt att få tider på vårdcentralen ✓Så svarar politikerna "Som Fort Knox", "tvärstopp", "ett lotteri". Så beskriver några av våra läsare sina försök att få en akuttid på vårdcentralen. Svaret från regiontoppen är att mer pengar kommer, men både fack och...torsdag 21/2 20:10