3:s nya huvudkontor Foto: Studio Stockholm

3 bygger huvudkontor – vid Tele2 Arena

Det är full fart på en av tomtarna vid Nynäsvägen – och det är rejält bygge som påbörjats. Telekombolaget 3 bygger nämligen sitt nya huvudkontor i Söderstaden – bara ett stenkast från Tele2 Arena.

  • Publicerad 11:27, 2 aug 2016

Boende vid Pastellvägen där det nya kontoret byggs har hört av sig och undrat vad det är som pågår på tomten sedan arbetet inleddes i början av juli.

– Vi har lockats av det spektakulära kontoret, publika läget och Stockholms stads offensiva planer för Söderstaden, säger Kamran Alemdar, informationschef på 3 Sverige. 

Arkitektbyrån Studio Stockholm har ritat den 14 våningar höga byggnaden som kommer att omfatta cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 3 hyr knappt 70 procent. Inflyttning planeras till sensommaren 2018.

Fastighetsbolaget Fabege hyr ut kontoret och har tecknat ett 10-årigt avtal med 3.

– 3 får här ett eget landmärke med lockande arkitektur, ett kontor som kommer att bli en symbol för det framväxande Söderstaden. De kommer definitivt att bli en viktig spelare i den kommande utvecklingen av Södra Stockholms viktigaste affärshubb, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD på Fabege i ett pressmeddelande.  

Foto: Johann Bernövall

Beslutet: Staden riggade skolvalet i Gröndal

Nyheter Gav felaktigt elever förtur till kommunal skola Staden rundade skollagen när man gav ett 20-tal elever från Ekensbergsskolan förtur till Blommensbergsskolan. Skolplatser får inte reserveras på det här sättet slås fast efter en överklagan.onsdag 13/11 20:00

Läsarnas kärlek efter Bengts brandbekännelse: Du är förlåten!

Nyheter Eldade upp stuga i Nackareservatet för 50 år sen Bengt Andreasén gick ut och erkände att han eldade upp en timmerstuga i Nackareservatet för 50 år sedan. Efter bekännelsen har många läsare kommenterat artikeln. Bengt blir rörd när han får höra vad...onsdag 13/11 20:00