Så här kommer det att se ut när kvarteret är färdigbyggt. Foto: Reierstam arkitektur

30 hyresrätter byggs i centrum

Nu är det bestämt att det blir 100 nya lägenheter i centrum, varav 30 hyreslägenheter.

  • Publicerad 15:48, 14 sep 2016

Tomten som ska bebyggas ligger vid korsningen mellan Gärdesvägen och Centralvägen och enligt Alliansen ska den bli en stadsmässig entré till Vallentuna centrum från Väsbyvägen.

I vintras gick Vallentuna kommun ut med en markanvisningstävling för tomten. De anbud som kom in värderades bland annat utifrån miljömässighet, social och ekonomisk hållbarhet och erbjudet pris för marken.

Bällstaudde Bostadsutveckling vann bland tävlingen, och ska nu bygga 100 lägenheter i olika storlek. Minst 30 av dem blir hyresrätter. Åtta av lägenheterna ska kommunen ha kontrakt på, för att ha i beredskap.  

– Det är glädjande att vi nu för andra gången i rad i en markanvisningstävling väljer förslag som ger ett tillskott av hyresrätter i Vallentuna, säger Ylva Mozis, gruppledare för Liberalerna, i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att få en ny välkomnande entré till Vallentuna centrum. På det här sättet möts historia och framtid i skön förening, säger Stig Nyman, gruppledare för Kristdemokraterna.

Även Parisa Liljestrand (M), kommunalråd, är nöjd.

– Nu har vi tagit ännu ett steg i arbetet med att utveckla Vallentuna och bidra till bostadsbyggandet i nordostregionen. Samtidigt förbereder vi fler markanvisningar i centrala lägen och intresset för att bygga bostäder i Vallentuna är stort.

Nu börjar arbete med detaljplanen. Efter sommaren 2019 planeras lägenheterna stå klara för inflyttning.

Dagliga verksamheterna i Täby gör skyddskläder

Nyheter "Många som ger gärnet" När skyddsutrustningen inom olika verksamheter i Täby kommun började ta slut bestämde sig föreståndare för den dagliga verksamheten att göra något.tisdag 7/4 16:51

Fin kärlekshälsning under fotbollsträningen

Nyheter "Ville göra något för de som har det tufft" Påsklovet är här, men resorna har blivit inställda. Därför har Danderyds SK genom 1934-initiativet satt in extra träningar så att ingen ska behöva vara ensam under lovet. På måndagens träning passade...tisdag 7/4 16:45
Stockholm Direkt