Catella Arena blir namnet på den nya anläggningen. Foto: Skissbild

300 000 om året – för att gå på Danderyds nya tennisakademi

Nästa år invigs Good to greats nya tennishall i Danderyd. Där kommer ungdomar från hela världen kunna träna tennis och gå i skola.

  • Publicerad 11:42, 17 okt 2017

Danderyds Nyheter har tidigare skrivit om det tennismecka som växer fram i kommunen, vid Rinkebyvägens vändplan.

LÄS MER: Får hjälp av världsstjärna - nu ska Danderyd bli ny tennis-metropol

Före detta spelarna Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström har arbetat med att ta fram en tennisakademi i flera år - och snart står den klar.

– Vi siktar på att det ska stå klart i slutet av januari nästa år. Det blev försenat på grund av överklaganden, men arbetet i sig har gått enligt plan, sa Nicklas Kulti, ex-proffset och grundare av Good to great, företaget bakom hallen, i mars i år.

300 000 kronor per år

Enligt Dagens Nyheter uppgår kostnaden för den nya hallen, på 12 000 kvadratmeter, till 140 miljoner kronor.

Men arenan kommer rymma mer än bara tennisbanor, det blir dessutom övernattningsrum, skolsalar, restaurang, gym och rum för sjukgymnaster och massörer.

Tanken är att tjejer och killar från tolv år och uppåt ska ingå i akademin, och tränas av 15 heltidsanställda tränare. Men att gå på akademin är förstås inte gratis. Ett år för tennis- och fysträning, skola, boende och mat kostar cirka 300 000 kronor.

Stort intresse

Enligt Dagens Nyheter är intresset från utlandet stort - ungdomar från bland annat Indien, Grekland, Turkiet och England ska komma dit för att provspela. De svenska spelarna kommer dock ha något form av stipendie, där sponsorer täcker kostnaderna.

– Vi hade kunnat ta in 200 utländska spelare som betalar fullt, men vi har sagt nej, nej, nej. Tyngdpunkten måste ligga på svenska spelare. De som kommer att behöva betala är de utländska, säger Mikael Tillström till DN.

Förhoppningarna är att Sverige återigen ska finnas med i toppen.

– Vi vill ha tillbaka svensk tennis i den absoluta världsklassen, men man får vara så pass ärlig och säga att det bara är ett fåtal som kommer att lyckas, säger Nicklas Kulti till DN.

Catella Arena

Planerad invigning: Januari 2018.

Anläggnings yta: Cirka 12 000 kvm.

Vart: Rinkebyvägen 20.

Vad: Sju tennisbanor inomhus och sju utomhus. Tre padlebanor inomhus och tre utomhus. Ett gym med behandlingsrum, restaurang, tennisshop, skolverksamhet och 18 övernattninsrum.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52