Torget i Gasverket. Foto: Illustration: Tham Videgård Arkitekter

300 bostäder ska byggas i Gasverksområdet

Omkring 300 lägenheter, varav 25 i befintliga byggnader, och ett 15 våningars hus. Det är några av planerna för de östra delarna av Gasverksområdet. Nu är förslaget ute på samråd.

  • Publicerad 10:42, 12 jun 2019

Från och med i dag och fram till den 3 september är det fritt fram att föra fram sin åsikt om det förslag till detaljplan som nu presenteras för de östra delarna av Gasverksområdet.

I förslaget bevaras de åtta befintliga byggnaderna, liksom spaltgasverket, men görs samtidigt om för att rymma kontor, bostäder och centrum. I vissa av husen planeras omkring 25 lägenheter i de övre våningsplanen.

Snart öppnar Stockholms nya kulturcentrum

Övriga 275 lägenheter föreslås i ny bebyggelse längs med bergskanten, på den plats där spaltgasverket och hus 15 och 16 ligger i dag. Även kontor, centrum, torg och park planeras i området vars byggnader varierar rejält i höjd, från fyra till femton våningar.

Den som vill ta del av alla handlingar och lämna sina synpunkter kan göra det i bygg- och plantjänsten. Planförslaget visas under samrådstiden 11 juni – 3 september även i Tekniska Nämndhusets lokal Fyrkanten på Fleminggatan 4 på Kungsholmen.

Samrådsmöte hålls torsdag den 22 augusti klocka 17 – 19 i Hus 14, Tengelslingan i Gasverksområdet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android