STÖKIGT. Flera personer greps och totalt fem fick tillträdesförbud vid gårdagens derby mellan Hammarby och Djurgården. Foto: Mostphotos

32 supportrar bussades iväg innan bråk

Det blev en hel del stök vid gårdagens derby mellan Djurgården och Hammarby. Flera personer greps, bland annat för att ha attackerat polis, och sent i går kväll bussades 32 supportrar bort från Mynttorget för att förhindra ett supporterbråk.

  • Publicerad 09:25, 25 sep 2017

Över 25000 personer befann sig på Tele2 Arena i går när årets sista derby spelades mellan Djurgården och Hammarby.

Polisen hade en stor kommendering uttagen men trots det uppstod det en hel del stök.

Polisen redo för Stockholmsderbyt

Klockan 23.14 i går kväll grep polisen in mot en grupp supportrar vid Mynttorget som var på väg mot Kungsträdgården.

Enligt Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen avlägsnades totalt 32 personer från platsen.

– Det var 32 personer som omhändertogs enligt polislagen paragraf 13. Det innebar att man satte dem i en buss och flyttade dem till annan plats. Det skedde vid Mynttorget när de här personerna var på väg till Kungsträdgården och det gjordes för att förhindra att bråk uppstod mellan två grupper, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

"Fanns en del spänningar"

Inga personer greps i samband med händelsen utan enligt polisen handlade det endast om en ren förflyttning.

– Det var en del människor som hängde kvar i stan efter matchen så det fanns en del spänningar. Så man gjorde det här för att förebygga bråk helt enkelt. Efter det lugnade det ned sig, säger Carina Skagerlind.

Attackerade polis

Även vid Tele2 Arena och i området runt Globen uppstod en hel del oroligheter under gårdagen.

Innan matchen gick en grupp supportrar till angrepp mot polisen, varpå två personer greps misstänkta för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. De båda gripna har även fått tillträdesförbud på vardera ett år, enligt polisen.

Ytterligare en person greps innan matchen för misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Även den personen har fått tillträdesförbud i ett år.

Vid insläppet upprättades också en anmälan om olaga hot efter att en entrévärd hotats verbalt. En person, som även hade bengaler på sig, greps på platsen.

Fem fick tillträdesförbud

En person greps även efter matchen misstänkt för försök till misshandel.

Två personer greps misstänkta för brott mot ordningslagen efter att ha tänt bengaler innan matchen och fick tillträdesförbud i sex månader.

Totalt fick fem personer tillträdesförbud under gårdagen. Men trots händelserna bedömer polisen gårdagens derbyinsats som relativt lugn.

– För allmänheten kan det verka stökigt eftersom det var en rad gripanden i går. Men med tanke på att det var en match med väldigt många supporters på läktaren är bedömningen att det var en relativt lugn insats jämfört med andra derbyn, säger Carina Skagerlind.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.