Lyx. Såhär ser det, huset som toppar Hemnet lista av dyraste hus just nu. Foto: Björn Smith

35-miljonersvilla säljs i Viggbyholm

Egen brygga och strand - nu säljs en villa på Drakskeppsvägen vid Värtan i Viggbyholm för 35 miljoner kronor.

  • Publicerad 11:04, 18 maj 2020

Internationell stil, egen brygga och strand i söderläge. I Täby finns flera villor som sticker ut, men för den som ställer mycket höga krav och är villig att betala utöver det vanliga ligger en villa i Viggbyholm ute som den femte dyraste villan på Hemnet just nu.

– Det är ett unikt hus med ett fantastiskt läge och det finns inte så många sådana hus i Täby, säger Sofia Hörle fastighetsmäklare på Berggrenhörle som är ansvarig mäklare för fastigheten.

Priset ligger på inte mindre än 35 miljoner kronor och för det får man ett stenhus med det mesta inkluderat. På Hemnet kan man läsa att det är "ett verkligt drömboende som har allt man kan önska."

Den dyraste villan på Hemnet i skrivande stund ligger i Djursholm och har ett utgångspris på 55 miljoner kronor.

Strandtomt ingår

Villan ligger på Drakskepsvägen vid Värtan och har en totalyta på 354 kvadratmeter. Det hör till ovanligheterna att de fastigheterna är till salu, säger Sofia Hörle.

– Det är få fastigheter som har strandtomt med söderläge. Vi sålde ett hus förra året, annars var det tolv år sedan en strandtomt var till salu på Drakskeppsvägen.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/har-far-du-mest-villa-for-pengarna-i-stockholm/repsiq!t47VRUKwoZMxz9jViYfL1w/

Trots att färre personer går på visningar på grund av smittspridning är det inget som påverkar Berggrenhörle, då de vanligtvis har privata visningar.

Har priserna förändrats under krisen?

Vi har hittills inte märkt av en prispåverkan men den långsiktiga effekten återstår att se. När det gäller våra visningar har vi oftast privat visningar så det har inte påverkat vårt sätt att arbeta, säger Sofia Hörle.

Egen brygga. Man får inte bara ett hus, utan även en brygga med egen strand. Foto: Björn Smith

Stockholm Direkt