Det vankas jazz i stan! Massor av jazz! Foto: Pressbild/Mostphotos

43 scener och över 170 framträdanden – nu fylls Stockholm med jazz

Det har återigen blivit dags för Stockholm jazz festival som i år tar plats på mängder av scener runt om i stan.

  • Publicerad 11:36, 6 okt 2017

Någon som vet vad som gäller när det är jazzfestival är en av Sveriges största jazzsångerskor Lina Nyberg, som har releasefest för sitt senaste album ”Terrestrial” på Fasching 9 oktober.

– Det känns lyxigt att få möjlighet att ha releasfest på Fasching. Som stockholmare har det känts som min hemmascen under många år och det känns som värsta festen att få spela där med mitt band. Jag har växt upp där, säger hon.

Det är långt ifrån första gången Lina Nyberg är med på Stockholm jazz festival. Redan 1991 sjöng och spelade hon på festivalen, som då var på Skeppsholmen.

– Det är en väldigt härlig festival och med alla olika scener runt om i stan finns det otroligt mycket att välja på. Det bubblar av jazz lite överallt, säger Lina Nyberg.

Direkt efter sitt framträdande på Fasching 9 oktober drar Lina Nyberg och hennes band vidare på en turné. Första stoppet blir Portugal och senare i november är spelningar i Brasilien och Argentina inbokade.

– Jag var och spelade i Rio för tio år sedan och det ska bli otroligt härligt att få återkomma dit för en spelning igen.

Tre tips på programpunkter

Lina Nyberg band

En av Sveriges största jazzsångerskor och kompositörer Lina Nyberg framför helt nytt material från senaste skivan som släpptes tre dagar tidigare.

Var: Fasching

När: Måndag 9 oktober klockan 20.

Rigmor Gustafsson

En av Sveriges allra största jazzsångerskor tar med sig en trio för ett intimt sound på Stockholm Jazz Festival.

Var: Fasching

När: Lördag 7 oktober klockan 20.

C.A.O.S. – REIGN

Sex starka sångröster från olika delar av Sverige fördes 2016 ihop av sångerskan och låtskrivaren Anna Lindahl. Tillsammans skapar de storslagen pop-jazz med inslag av percussion.

Var: Foajé 3, Kulturhuset Stadsteatern.

När: Måndag 9 oktober klockan 12.

Stockholm jazz festival

När: 6-15 oktober

Var: 43 olika scener runt om i Stockholm, bland annat Fasching, Kulturhuset, Engelen och Glenn Miller Café.

Mer info: www.stockholmjazz.se