Bild till vänster: En tidig skiss för hur de 170 bostäderna ska se ut. Bild till höger: Hässelby Strand centrum, som ligger några minuters promenad från området där bostäderna är planerade att byggas. Foto: Stockholms stad/Mikael Andersson

450 bostäder kan byggas i Hässelby strand

Byggföretaget JM har planer på att bygga 170 nya lägenheter i Hässelby strand. Nu ska en utredning göras för att se om det är möjligt att bygga ytterligare runt 450 nya bostäder i området.

  • Publicerad 16:40, 17 apr 2019

Platsen för JM:s planerade lägenheter, 170 stycken, är ett grönområde vid Aprikosgatan och Maltesholmsvägen. De skulle bestå av hälften bostadsrätter, hälften hyresrätter.

170 lägenheter planeras i Hässelby strand

Nu ska staden utreda om man ska bygga ytterligare 450 bostäder i området kring Maltesholmsvägen. När bostäderna i så fall skulle kunna byggas, och hur de skulle kunna se ut är inte klart än.

– Det är 170 lägenheter som är markanvisade, än finns inga beslut om de ytterligare 450 nya. Man tittar på hela den sektionen av Maltesholmvägen, men inget är bestämt. Det kommer att göras en utredning, säger Nina Wahlman Fält, handläggare på exploateringskontoret.

Hon kan ännu inte säga något om hur tidsplanen för projektet ser ut.

– Vi tittar på det nu, men det är svårt att säga hur lång tid det tar, säger Nina Wahlman Fält.

Väntar in gemensam detaljplan

Tidigare var ambitionen att byggstarten för de 170 bostäderna skulle ske under 2018, men de planerna läggs på is under utredningen. Anledningen är att man vill ta fram en gemensam detaljplan för hela området, där både JM:s bostäder och de 450 nya ska ingå.

– Det är flera byggaktörer som kommer gå in i samma detaljplan. Det blir enklare än små frimärksplaner, säger Margareta Larsson Almqvist, handläggare på exploateringskontoret.

Hon spår att byggstart för alla bostäder kan ske allra tidigast år 2022.

På svindlande höjder i Nackareservatet

Nyheter Äventyrsbanans nya hisnande inslag poppis I sommar arrangeras flera dagsutflykter och kollon för barn och unga i staden. Vi följde med när ett gäng testade på nya höjder på Äventyrsbanan i Nacka.tisdag 16/7 16:55

Brolyftet vid Getingmidjan framflyttat – igen

Nyheter Inväntar bättre väderförhållanden Gårdagens oväder innebar att brolyftet flyttades fram. Målet var att få jobbet gjort i dag istället, men så blir det inte.tisdag 16/7 15:44

Vi är Västerort

Stockholm Direkt