500 nya bostäder längs med Gamla Tyresövägen

Området längs med Gamla Tyresövägen, i närheten av Skarpnäcksfältet, kan få en helt ny karaktär i framtiden. Nu finns planer på nästan 500 nya bostäder och ett torg.

  • Publicerad 06:50, 14 dec 2017

För några veckor sedan skrev vi om att Sköndal och Skarpnäck ska byggas ihop med 300 nya bostäder längs med Gamla Tyresövägen.

Men byggplanerna ingår i ett större projekt vars start-pm förväntas klubbas i stadsbyggnadsnämndens nästa möte. Totalt handlar det om 350-450 nya bostäder varav hälften hyresrätter och med lokaler i vissa bottenplan på båda sidor av Gamla Tyresövägen, en förskola med 2-4 avdelningar och en ny lekpark.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Dessutom ska Tyresövägen gå från en gata med landsvägskaraktär till en stadsgata och ett nytt torg planeras utmed Flygledargatan, som ska ”markera entrén till Skarpnäck” från Tyresövägen.

Ett planerat 10-våningshus ska också markera entrén till området. De andra lägenhetshusen föreslås bli 4-6 våningar höga.

Fyra nya kvarter planeras längs med östra sidan av Gamla Tyresövägen, i skogsområdet mellan sportfältet och Flygledargatan. Där har markanvisningar till byggbolag redan skett. På andra sidan vägen, där bland annat Hemköp ligger i dag, ska även bygget av två eller tre nya kvarter med både bostäder och verksamheter utredas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tanken är att de nya byggplanerna ska ge platsen en mer livfull karaktär än den har i dag.

– Förhoppningen är absolut att få handel och butiker på platsen för de boende. Den övergripande ambitionen är också att den mentala och fysiska barriären mellan Skarpnäck och Sköndal ska försvinna med hjälp av byggena i området, säger Jan Valeskog (S), stadsbyggnadsborgarråd.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Hägersten kan bli av med parkeringsavgifter

Nyheter M-överklagan kan vinna gehör P-avgifterna i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde kan tas bort. Det står klart efter att Transportstyrelsen väljer att pröva lokalpolitikern Lars Svärds (M) överklagan.torsdag 17/1 16:37