600 000 följer Brommahunden @hectoratos på Instagram

Harris och Hectors vardagsliv i Mariehäll följs av drygt en halv miljon personer och får ofattbara 3 000 nya följare per dag.

  • Publicerad 16:53, 23 mar 2016

De bara: 'Va! Pappa, pappa - vi följer ju det kontot!'

Allt började utanför stammishaken Grodan och Tures där Harris Markatatos ofta satt på uteserveringen och tog det lugnt med sin vän Hector, en bastant, glad och snäll Engelsk bulldog. Redan då var Hector välkänd. Folk hejade och ville ta bilder.

– En dag gick en dam förbi och sa att jag borde lägga upp bilder på Hector. Jag visste knappt vad Instagram var men tänkte att det brukar ju vara många turister som tar bilder på honom så varför inte?

"Något flickor håller på med"

Första inlägget lades upp för 2,5 år sedan och sedan dess har Harris lagt upp drygt 1 700 bilder på Hector med små infogade skämt. Spridningen har minst sagt varit stor.

I dag följer nästan 600 000 personer kontot @hectoratos som sköts från Mariehälls-lägenheten där Harris bor.

– I början undrade mina barn vad jag höll på med: "Instagram? Det är väl något flickor håller på med?". Det tog några hundra tusen följare innan de bytte sida, säger Harris och garvar.

Mycket sarkasm

Det blir en hel del av den varan. Hans humor och sarkasm reflekteras i de små texter på engelska som läggs in i bilderna på Hector. Bulldogens reaktionen på att bli fotad av Bromma tidning: "Dad, this is fucking super. Is he a paparazzi?".

– I dag tror jag det är lite äldre personer som följer kontot. Ofta människor som har djur själva. Jag håller inte på med mode eller något sånt, bara det jag själv tycker om. Det finns privatpersoner i Miami som följer kontot och som vill bjuda hem oss, säger Harris som livnär sig på kontot.

Stor i USA

Det är framför allt amerikaner som följer Hectors liv så publiceringarna sker primärt mellan 20.00-04.00, svensk tid.

– En gång träffade jag en amerikansk familj och barnen frågade vad hunden heter. Hector svarade jag, och de bara: "Va! Pappa, pappa – vi följer ju det kontot!"

Hur mår Hector i allt detta då? När vi träffas verkar han ganska oberörd och van vid att fotas även om det krävs en och annan hundgodis för att sitta still.

– Han vet att folk tar bilder, han har vant sig. Hectror är väldigt lugn och är mycket mentalt stark.

Nästa mål: en miljon följare

@hectoratos popularitet verkar inte ha något stopp. Runt 3 000 nya personer följer kontot varje dag. Harris säger lite skämtsamt att "vi ska slå Zlatans 12 miljoner följare". Närmaste mål är en miljon som han räknar med att passera någon gång i sommar. När den miljonte följaren uppenbarar sig blir det galej på en av Harris stamkrogar, Strandvägen 1.

– Då ska de laga något riktigt lyxigt åt Hector och servera honom från ett silverfat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Graffitiväggen i Tensta blir kvar – trots löftet

"Får acceptera att det är så det ser ut" Inför valet lovade M, L och KD att de lagliga graffitiväggarna skulle rivas. Spångamoderaten Ole-Jörgen Persson kallade det ett "sylvasst vallöfte". Men nu blir det ändå inte så.måndag 22/10 16:23

Då stängs Nockebybanan av på kvällarna

Så reser du istället Andra veckan i november ersätts all spårvagnstrafik på Nockebybanan med bussar från 20.45 på kvällen.måndag 22/10 16:14