Så här kan de nya husen i Kärrtorp komma att se ut. Till höger ligger gränsen mot Nackareservatet. Foto: Stockholm stad

600 nya lägenheter i Kärrtorp skjuts upp

Demokratins kvarnar ska mala – långsamt. Planerna på att bygga 600 nya lyor i Kärrtorp skjuts upp. "Vi har inte hunnit sätta oss in i det här", säger Miljöpartiet.

  • Publicerad 15:17, 23 feb 2018

Under gårdagens möte i stadsbyggnadsnämnden föll allt ljus på den rödgröna splittringen kring bostäder i Hammarbyskogen. Miljöpartiet sa nej, och Alliansen plockade upp beslutsbollen och satte den rakt i krysset.

Men i skuggan av det så valde den politiska majoriteten – S, V, MP – att bordlägga ett ärende med 600 lägenheter kring Kärrtorps IP.

– Vi i majoriteten har inte hunnit sätta oss in i det här och vi måste prata om det. Vi vill prata om utformningen. Det är ett väldigt känsligt område med många rödlistade arter, säger Cecilia Obermüller, MP:s gruppledare i stadsbyggnadsnämnden.

Att bordlägga betyder att man skjuter upp beslut till nästa möte i stadsbyggnadsnämnden. Det man skjuter upp är att fatta beslut kring förvaltningens redovisning av samråd samt tjänstemännens granskning av förslaget på detaljplanen kring Kärrtorps IP.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det tjänstemännen föreslår i det bordlagda ärenden kan leda till att antalet lägenheter minskar. Bland annat vill man att ett kvarter utgår, och att hushöjderna ses över.

– Vi vill hinna diskutera ärendet. Kanske går det att flytta på hus och gator för att rädda natur? Det är väldigt många boende där som hört av sig med farhågor. Och just nu pumpar vi fram bostäder i ett högt tempo, det är många ärenden, och då är det naturligt att man pausar så här och pratar igenom det noga, säger Cecilia Obermüller.

Första gången vi skrev om de här planerna, så var det 780 stycken lägenheter med byggstart 2018. Den planerade inflytten 2019 får nu förmodligen skjutas upp.

Stadens "billiga" hyresrätter blir dyrare än tänkt

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det planerade bostadsområdet är markerat med rött. Foto: Stockholm stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48