600 nya lägenheter vid centrum

En ny stadsdel med 600 nya bostäder, kontor, butiker och förskola kommer att byggas vid Solnavägen, strax sydväst om Solna centrum och i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen i Hagalund.

  • Publicerad 10:08, 8 feb 2018

Kommunstyrelsen förväntas den 19 februari fatta beslut om en principöverenskommelse och markanvisning till Veidekke,, skriver Solna stad i ett pressmeddelande.

I den nya stadsdelen kommer ett kontorshus och tre nya bostadskvarter med 600 lägenheter och med butiker i bottenvåningen att byggas. I ett av bostadskvarteren närmast Solnavägen kommer också tunnelbaneuppgången från den nya Hagalundsstationen att byggas in. Veidekke kommer att placera sitt nya Sverigekontor på platsen.

De nya stadskvarteren får en central placering med attraktivt läge för både boende och företag, i direkt anslutning till nya tunnelbanestationen i Hagalund, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M), i pressmeddelandet.

Av de 600 lägenheterna kommer cirka 15 procent att vara större lägenheter. I projektet ryms också en förskola, ett LSS-boende och 14 sociala lägenheter. Den preliminära köpeskillingen uppgår till 1,3 miljarder, som kommer att erläggas etappvis i samband med bygglov.

Bedömningen är att Veidekke, i köpeskillingen, bidrar med i storleksordningen 100 miljoner kronor till Solna stads medfinansiering av utbyggnaden av tunnelbanestationen i Hagalund.

– Vi har därmed finansierat 100 miljoner kronor av stadens åtagande på totalt 650 miljoner kronor, säger Pehr Granfalk i pressmeddelandet.

Utbyggnaden bedöms kunna påbörjas under 2020. Kontoret förväntas vara färdigställt 2022 och den första etappen med nya bostäder bedöms vara färdiga för inflyttning 2024, samtidigt som den nya gula tunnelbanelinjen och den nya tunnelbanestationen Hagalund öppnar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Pappa och dotter misshandlade efter derbyt

Nyheter Gårdagens derby mellan Hammarby och AIK på Tele2 Arena ledde till en rad polisinsatser. Bland annat inträffade ett våldsamt upplopp inne på arenan och en pappa och hans dotter ska ha misshandlats...måndag 21/5 13:20

Fullt av festligheter i helgen

Nyheter Det blir stressigt för den som vill hinna med allt som händer i Solna på söndag.lördag 19/5 9:51