Foto: Lars Andersson

742:an får behålla "Östra Skogås" ett tag

Efter HuddingeDirekts artikel om att buss 742 ändrat ändstationens namn till Drevviksstrand har bussbolaget nu valt att återgå till Östra Skogås. Men bara temporärt.

  • Publicerad 11:21, 2 nov 2017

Under några dagar har buss 742 gått till Drevviksstrand istället för Östra Skogås. En vinst för de som under många år har lobbat för att byta namn på Östra Skogås till Drevviksstrand. En process som vann gehör hos kommunen för ungefär ett år sedan.

Östra Skogås utsuddat – 742:an går till Drevviksstrand

Något förvirrande har det dock varit. Östra Skogås har fortfarande varit 742:ans ändstation i tidtabeller och på skyltar. Först den 10 december, när SL inför vintertidtabellen, ska detta ändras.

När HuddingeDirekt når Keolis visar det sig att de har varit lite snabba på bollen och de väljer därför att återgå till de gamla skyltarna.

Men den 10 december kommer namnet Drevviksstrand pryda bussarna igen.

LÄS MER: Östra Skogås eller Drevviksstrand?

Östra Skogås eller Drevviksstrand?

Bor du i Drevviksstrand? - Nu får Östra Skogås ny karta med gammalt namn

Gränslandet i Skogås: "Ungdomar pratar om den finare och den fulare sidan"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.