VISIONÄREN. Adina Sonko, 8 år, Södermalm, tycks inte få till sin barnfestival. Foto: Sacharias Källdén

8-åriga Adina Sonkos förslag får nobben

En egen barnfestival på Södermalm, inspirerad av 127-festivalen i Skärholmen. Det var Adina Sonkos förslag – som inte fått gehör hos stadsdelsförvaltningen.

  • Publicerad 14:05, 9 nov 2017

Södermalmsnytt har tidigare rapporterat om 8-åriga Adina Sonko, som skickat in ett medborgarförslag om att arrangera en barnfestival på Söder. Detta eftersom hon tyckte att barn inte borde behöva åka till Skärholmens festival 127 för att få ha roligt.

– Ni som tror att barn inte kan någonting, ni har fel! Om du har en stor dröm som du inte kan göra själv så kan du skriva medborgarförslag, sa hon till Södermalmsnytt i augusti.

Adina, 8 år, vill göra Söder roligare – skrev brev till politikerna

Men när stadsdelsförvaltningen nu utrett frågan har man kommit fram till att någon särskild barnfestival med 118 som Adina Sonko föreslog, inte är på tapeten. Istället föreslår man att sommarlovsaktiviteterna på Åsö gymnasiums skolgård ska utökas från att rikta sig till enbart äldre barn och ungdomar, till att även rikta sig till yngre barn. Förvaltningen skriver dock i sitt utlåtande att man kommer att kontakta arrangörerna bakom 127-festivalen i Skärholmen för att "utbyta erfarenheter".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.