DOM. Tingsrätten menar att 80-åringen utom rimligt tvivel begått mord och mordbrand. Foto: Mostphotos

80-åring dömd för mord på sin fru

Södertörns tingsrätt dömer den äldre mannen, som misstänktes mördat sin fru och tänt eld på den gemensamma bostaden, till rättspsykiatrisk vård. Mannen erkänner brottet men haft svårt att redogöra exakt vad som har hänt.

  • Publicerad 12:03, 22 feb 2019

80-åringen som misstänktes för att ha mördat sin fru och tänt eld på sitt eget hus i Tullinge dömdes under onsdagen för mord och mordbrand. Mannen överlämnas till rättspsykiatrisk vård under obestämd tid, rapporterar tidningen Mitt i. Detta på grund av mannens psykiska tillstånd och demenssjukdom.

– Det jag kan säga är att mannen har erkänt brott men har svårt att redogöra för vad som har hänt, sa åklagare Annika Söderqvist till BotkyrkaDirekt tidigare i februari.

Den 31 augusti förra året kallades räddningstjänsten till en villabrand i Tullinge.

Två personer, en man och en kvinna, fördes till sjukhus. Kvinnan förklarades avliden och mannen misstänktes redan tidigt i utredningen för mord. Senare framgick det att en blodig kniv hittades vid platsen, och åtal väcktes mot mannen om både mord och mordbrand. Mannen ska efter mordet tänt eld på parets bostad med hjälp av tändstickor.

Mannen erkände tidigt brotten, men har inte kunnat redogöra händelserna i detalj.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Södertörns tingsrätt skriver att mannen har "begått gärningarna under påverkan av allvarlig psykisk störning, och att han alltjämt lider av en allvarlig psykisk störning på grund av sin demenssjukdom".