ARKIVBILD. Den sista matchen i herrallsvenskan på Stadion. Damernas motsvarighet spelas fortfarande på den olympiska stadion, vilket innebär krav på 800 sittplatser. Foto: Kiki Beije

800 sittplatser på Stadion måste flyttas

Under 2016 kom 800 sittplatser med ryggstöd på plats på Stockholms stadion. Detta för att uppfylla fotbollförbundets krav för spel i damfotbollsallsvenskan. Nu tvingas staden flytta stolarna – efter ett beslut i länsstyrelsen.

  • Publicerad 21:19, 11 dec 2017

809 bänkplatser med ryggstöd, för att vara exakt, uppfördes vid den kungliga läktaren mot Lidingövägen under 2016. Detta skedde i dialog med länsstyrelsen som ansvarar för byggnadsminnens ombyggnation.

När bänkarna kom på plats så konstaterades att mellanrummet mellan trappa och bänkar blev för stort. Det åtgärdades genom att sätta upp stolpar, för att nå kravet för brandsäkerhet. Den ombyggnationen underkänns nu av länsstyrelsen som anser att den "stör byggnadsminnet" för mycket.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bänkarna måste nu flyttas till en annan del av stadion för att tillgodose både brandsäkerheten och byggnadsminnesstatusen. Staden och länsstyrelsen utreder just nu tillsammans en ny placering som enligt planeringen ska komma på plats under våren 2018.

Kostnaden för flytten beräknas bli en miljon kronor. Det ska finansieras med en hyra – som staden betalar till sig själv.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.