Tandläkaren kritiseras för att ha skrivit ut narkotikapreparat till sig själv. Foto: Mostphotos

86-årig tandläkare skrev ut narkotikapreparat till sig själv

Den kvinnliga tandläkaren har inte varit yrkesverksam på 20 år. Ändå har hon lyckats skriva ut narkotikaklassade läkemedel till sig själv och anhöriga.

  • Publicerad 07:00, 21 apr 2017

Det är inspektionen för vård och omsorg, IVO, som 19 april riktar kritik mot en 86-årig tandläkare i Stockholm.

Det visar sig att den sedan 20 år pensionerade tandläkaren har skrivit ut narkotikaklassade läkemedel till sig själv och en närstående utan att ha behörighet. Legitimerade tandläkare får bara skriva ut läkemedel som används vid behandling av sjukdomar i eller på tänderna samt i angränsande vävnader i munnen.

Hon kritiseras även för bristande journaldokumentation.

Rejvarnas värsta mardröm går i pension

Den 86-åriga kvinnan uppger till IVO att hon inte visste om att hon bara hade behörighet att skriva ut en viss typ av medicin. Hon förklarar även att hon nu kommer att sluta skriva ut läkemedel till sig själv och närstående.

Hur länge den 86-åriga tandläkaren, som alltså inte har varit yrkesverksam de senaste 20 åren, har skrivit ut medicin framgår inte från kritiken av IVO.

Därför vallfärdar Anna Book och polarna till... Brottby!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.