Peppad. Nioåriga Kimberly Rydberg ser fram emot att spela Pippis kompis Annika i "Pippi flyttar in". Foto: Sacharias Källdén

9-åriga Kimberly är Pippis nya kompis

Tidigare i år syntes hon i "Sound of Music" på Intiman. Nu är Östermalmsbon Kimberly Rydberg, 9 år, redo att ta sig an rollen som Pippis kompis Annika på Junibacken.

  • Publicerad 08:00, 15 dec 2018

Senast vi intervjuade den då åttaåriga Kimberly Rydberg befann hon sig mitt i förberedelserna inför uppsättning av Sound of music på Intiman. Nu är det dags att ta sig an skådespelandet igen. I måndags inleddes repetitionerna för rollen som Annika i "Pippi flyttar in" på Junibacken.

– Annika är blyg och ganska rädd. Hon är lydig och rolig ibland. Sedan är hon smart också, berättar Kimberly och säger att hon inte har några problem med att lära sig nya repliker.

– Man bara övar några gånger och sedan sitter det i huvudet.

Kimberly, 8 år – Stockholms nya musikalstjärna

"Pippi flyttar in" har spelats sedan i somras, men för Kimberly är det premiär först den 27 december. Efter det väntar inledningsvis tre föreställningar om dagen fram till den 6 januari och sedan helger och lov under hela 2019.

Det råder ingen tvekan om att hon är peppad inför att få vara en del av ensemblen på Junibacken.

– När man spelar teater får man nya vänner som man lär känna och som man kan sjunga och ha kul med. Sedan får man också uppträdda för människor som blir glada, förklarar hon.

Skulle du vilja jobba som skådespelare när du blir vuxen?

– Ja, absolut.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android