Magelungsvägen som stadsgata, enligt detaljplanens vision. Foto: White arkitekter / Stockholms stad

900 bostäder planeras vid sjön Magelungen

900 bostäder, tre förskolor och en stadsgata. Fördelat på fem nya kvarter. Det är planen för området kring Magelungsvägen. Nu är det dags att tycka till.

  • Publicerad 20:00, 26 nov 2018

Bostäderna, som ska vara en länk mellan Farsta och Fagersö, är nu utställd till allmänhetens beskådan i såväl Farsta bibliotek som på mötesplats Fagersjö och Tekniska nämndhuset på Kungsholmen.

Fagersjöborna vill se mer av Magelungen

I planen ingår tre grupper av kvarter som är slutna mot Magelungsvägen men öppna mot sjön. Där byggs hus i varierande höjd. Totalt landar det på 900 bostäder. Delar av naturmarken som idag finns på platsen bevaras mellan kvarteren. I planen ingår även tre förskolor som kommer byggas i det staden kallar "naturnära läge".

Sedan tidigare pågår arbeten i området med att rusta upp strandpromenaden nere vid sjön. Det ska vara klart hösten 2019.

Tyck till via brev

Utställningsperioden för den nya planen pågår fram till den 19 januari och senast den 18 januari ska den som har synpunkter ha inkommit med dessa skriftligen.

Stadens ambition är att planen ska vinna laga kraft våren 2020 och man siktar då på att komma igång med arbetet samma höst.

Så tycker du till om planerna

Skicka mejl till stadsbyggnadskontoret@stockholm.se med diarienummer 2015-14704 i ämnesraden, alternativt posta sin synpunkt till Stockholms stadsbyggnadskontor, Registraturen, Box 8314, 104 20 Stockholm.

Det hålls även två öppna hus om planerna, den 4 december 2018 klockan 18–20 på Farsta Stadsdelsförvaltning, Storforsplan 36 och den 14 januari 2019 klockan 18–20 på Mötesplats Fagersjö, Havsörnsgränd 8.

Situationsplanen över det föreslagna byggområdet. Foto: White arkitekter / Stockholms stad

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Facket kritiserar nedskärningar i Kulturskolan

Nyheter Lärarförbundet: "Fruktar det värsta" Den grönblåa budgeten slår hårt mot kulturförvaltningen. Nu protesterar Lärarförbundet mot de kommande nedskärningarna av Kulturskolans anställda och lokaler.tisdag 18/12 12:44

Misstänkt mordbrand i Gamla Enskede inatt

Nyheter Man i 20-årsåldern gripen En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för att ha orsakat en brand i ett flerfamiljshus i Gamla Enskede i natt.tisdag 18/12 10:28